Aydın: Antalya ve Alanya’yı kazanacağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bugün Alanya’daydı.

Aydın: Antalya ve Alanya’yı kazanacağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bugün Alanya’daydı.

15 Mart 2019 Cuma 21:20
Aydın: Antalya ve Alanya’yı kazanacağız

Seçim çalışmalarına destek vermek için il il, ilçe ilçe gezdiklerini belirten Aydın’ı Alanya’da İyi Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, belediye meclis üyesi adayları ve partililer karşıladı. Alanyalılara İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in selamlarını getirdiğini söyleyen Aydın, “Türkiye genelinde yaptığımız araştırmalarda, hem Antalya Büyükşehir’de hem de Alanya’da kazanacağımızı gösteriyor. Anketler bunu doğruluyor. Hem adayımızla, hem de yönetici arkadaşlarımızla müzakere edeceğiz. İnşallah var olan farkı daha da açarak bu seçimi kazanacağız” dedi.
‘MİLLETİ TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORLAR’
Aydın, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Çünkü bu seçim daha önce yapılan seçimlerden farklı hale geldi. Seçimin dili ve üslubu değişti. Bu seçimi adeta bir savaş diline çeviren bir anlayışla karşı karşıyayız. Ötekileştiren, ayrıştıran, bölen bir siyaset dili var. Millet olarak bu dili hak etmiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin büyük bir sorumsuzluk içerisinde, adeta savaşa gidiyormuş gibi atmosferi içerisinde seçim dönemi yaşatmaları ülkemiz için rahatsız verici bir durum. Neredeyse bu ülkede terörist olmayan kalmadı. Ellerinde argüman kalmayıp, var olan Türkiye gerçeklerinin örtülmesine yönelik siyaset taarruzu ile karşı karşıyayız. Millet aç, insanlar geçinemiyor, herkesin hayat alanı daraldı. İşsizlik rakamları artmaya devam ediyor.

‘İŞSİZLİK HAD SAFHAYA ULAŞTI’
Son 3 ayda işsizlik yüzde 17.5 artış gösterdi. Bu, 1 milyon daha işsizimiz oldu anlamına gelir. Ekonomik krizin vurduğu bütün toplum kesimleri en kolay çalışanlar üzerinden bir sonuç çıkarır ve işverenler kendi dengesini kurmaya çalışır. Ama bunun karşılığında ortaya çıkan tablo yeni işsizlerin, geçim kaygısı içine düşmüş olan milyonların artması anlamına gelir ki, Türkiye’nin ana gündemi budur. Türk tarımı yerle bir olurken, bu gerçeği söylemeyen bir siyasal iktidar ve onun Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli geçen gün bir açıklama yaptı. ’Tarım alanında Avrupa birinciyiz, dünyada yedinciyiz’ demiş. Soruyorum sizlere, bu nasıl bir aymazlıktır.
‘TARIM VE HAYVANCILIKTA ÇÖKÜŞ VAR’
Türkiye 2018 yılında 1 milyon 200 bin büyükbaş hayvan ithal etti. Bu rakam bile başlı başına Avrupa’daki 20 ülkenin hayvan varlığından fazla. İlk defa saman ithal ettik, ilk defa kurban bayramında küçükbaş sayısı yetmedi, dışarıdan onu da ithal ettik. 4 gün önce patates ve soğanda gümrük sıfırlandı, 31 Mart’a kadar soğan ve patates ithal edeceğiz. Türkiye’nin gerçeği bunlar. Tarımın yerle bir edildiği, planlamasının yapılamadığı, bütün maliyetlerin arttığı bir ortamda, suçu üreticiye mal eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Üretici suçlu, halci suçlu, marketçi suçlu, bir tek iktidar suçlu değil. Mevcut iktidarın suçu kabul etmeme gibi bir alışkanlığı var.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81