‘Atatürk resmi olarak Başbuğ’dur’

Alanya Ülkü Ocakları tarafından ‘Türk’ün Ata’sını anlamak’ konulu konferans düzenlendi.

‘Atatürk resmi olarak Başbuğ’dur’

Alanya Ülkü Ocakları tarafından ‘Türk’ün Ata’sını anlamak’ konulu konferans düzenlendi.

25 Mart 2018 Pazar 20:42
‘Atatürk resmi olarak Başbuğ’dur’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Emekli Albay Dr. Suat Akgül’ün konuşmacı olduğu konferansa Alanya Belediye Başkan yardımcıları Nazmi Yüksel ve Tunahan Kasapoğlu,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,  Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu,  Alanya Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur,  Türk Ocakları Başkanı Hasan Peker ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta sonra açılış duası yapıldı.  Konferansın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Başkanı Gündoğdu,  düzenlenen konferansın hayırlara vesile olmasını diledi.  Gündoğdu,  “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şehitler üzerine kuruldu” dedi.

‘TÜRK TARİHİ DEVAMLILIK ARZ EDER’
Emekli Albay Dr. Akgül de,  “Türk tarihi bir devamlılık ve bütünlük arz eder. Bu bir kanun. Yapılan bir savaşa bakıp Türk toplumunun karakterini çıkarmak mümkün. Dünya üzerinde bir kaynak kalmasa bile Çanakkale Savaşı’nın varlığı,  orada yaşanan kahramanlıklar,  başarılar,  üzüntülerin hepsini topladığınızda bu savaş Türk tarihini anlamaya yeter.  Çanakkale Savaşı’nda 47. Bölük var. Bu bölüğün borazancıbaşı Alanyalı. Bu asker için Osmanlıca Şeyhler Köyü yazılıyor. İsmine Sarı İbrahimoğulları’ndan Mehmet deniliyor. 1916’da muharebeler olurken yaşananları halka duyurmak için şairler,  yazarlar cepheye gidiyor. Yaşananları gazetelerde halka yansıtıyorlar. Ruşen Eşref Ünaydın da bu gazetecilerden biri. Bu ziyaretlerden birinde çok ilginç bir olay yaşanıyor. Birden bir hareketlilik oluyor. Herkes bir tarafa kaçışıyor. Ortaya yaralı bir Mehmetçik çıkıyor. Ünaydın,  ‘Bu asker son nefesini vermek üzereydi’ diyor. Asker,  ‘Beni bırakın. 3 gündür buraya gelmek için sürünüyorum. Düşman şu bölgeye geldi. Bunu haber vermek için son nefesimi vermedim’ diyor. Son  anda harekete geçiliyor. Düşman etkisiz hale getiriliyor. Bu 1916’da yaşanıyor ama pek bilinmiyor. Bu şehidi araştırdım. Böyle bir şehide rastlamadım. Aynı kişiyi şehit olarak buldum ama bu kişi 30 Ağustos 1922’de şehit olmuş. O şehit olduğu zannedilen kişi 6 yıl sonra yine bu topraklar için şehit olmuş. O yüzden Sakarya Meydan Muharebesi,  Çanakkale Savaşı’nın devamı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81