Alanyalı vatandaşlara Bakan Çavuşoğlu yardım eli uzattı

Koronavirüs sürecinde yurtdışında mahsur kalan ve Alanya'ya gelmek isteyen Türk vatandaşlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım eli uzandı.

Alanyalı vatandaşlara Bakan Çavuşoğlu yardım eli uzattı

Koronavirüs sürecinde yurtdışında mahsur kalan ve Alanya'ya gelmek isteyen Türk vatandaşlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım eli uzandı.

17 Haziran 2020 Çarşamba 12:25
Alanyalı vatandaşlara Bakan Çavuşoğlu yardım eli uzattı

Yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız her kesim tarafından takdir edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu koronavirüs salgını sürecinde de yaptığı çalışmalarla takdir topladı. Bakan Çavuşoğlu, bu süreçte yurtdışında mahsur kalan ve Alanya'ya gelmek isteyen Türk vatandaşlarına yardım elini uzattı. İşte Bakan Çavuşoğlu’nun yardım elini uzatarak Alanya'ya dönmesini sağladığı isimler:

AHMET ŞENLİ/ABD

Yaylada geçirdiği talihsiz kazada hayatını kaybeden 24 yaşındaki Bahri Şenli’nin ağabeyi Ahmet Şenli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun devreye girmesi sonucu Alanya’ya gelebildi.

İRANLI MİNİK ÇOCUK AİLESİNE KAVUŞTU

Gayrimenkullerini satmak için ülkelerine giden ancak karantina tedbirleri nedeniyle dönemeyen İranlı Pahram ve Melihe Koştinetikhoşa çifti, yerleşik yaşadıkları Alanya’da piyano hocasına bıraktıkları kan hastalığı olan 8 yaşındaki kızları Soruşa'ya kavuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun devreye girmesi sonucu Soruşa, Alanya'dan alınıp Hakkari’deki Esendere Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptırıldıktan sonra sınırda bekleyen ailesine teslim edildi.

İŞÇİLER NİJERYADA MAHSUR KALDI

Alanya’da üreterek dünyanın dört bir yanına alüminyum doğrama ve dış cephe kaplama sistemleri ihracatı yapan Mehmet Gök’e ait 4 çalışan Kovid-19 nedeniyle Nijerya’da mahsur kaldı. Olaya el koyan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun talimatları ile 4 kişi Türk Hava Yolları’na ait uçak ile Türkiye’ye getirildi.

HASAN ALP AYDOĞAN/KANADA

Kanada’da mahsur kalan gencin ailesi durumu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO) Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin’e aktardı. Başkan Şahin, durumu Bakan Çavuşoğlu’na aktardı ve genç Çavuşoğlu tarafından Türkiye’ye getirildi.

ZİHNİ YAYLA/UKRAYNA

Corono yüzünden Ukrayna’da mahsur kalan Zihni Yayla, Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım istedi. Yayla, Bakan Çavuşoğlu’nun yardımıyla Türkiye’ye dönebildi.

Son Güncelleme: 17.06.2020 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81