Alanya’dan Komünist başkana sert tepki

Tunceli Belediye Başkanı TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli’nin isminin Dersim olarak değiştirilmesini Belediye gündemine almıştı.

Alanya’dan Komünist başkana sert tepki

Tunceli Belediye Başkanı TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli’nin isminin Dersim olarak değiştirilmesini Belediye gündemine almıştı.

24 Mayıs 2019 Cuma 22:09
Alanya’dan Komünist  başkana sert tepki

Komünist Başkan olarak tüm Türkiye’nin ilgi odağı olan Maçoğlu, bu teklif ile tüm Türkiye’nin tepkisini toplamıştı. Alanya’dan da Maçoğlu’na tepkiler gelmeye devam ediyor. Maçoğlu’nun Dersim tekline en sert tepki ise Alanya Türk Ocakları’ndan geldi. Türk Ocakları Başkanı Hasan Peker yaptığı basın açıklaması ile Maçoğlu’na tepki gösterdi. Peker’in yaptığı açıklama şu şekilde: “Tunceli Belediyesi’nin adının, Belediye Meclisi tarafından Dersim Belediyesi olarak değiştirilmesi, yasa dışı bir eylemdir. Küçük bir ilçede yaptıklarıyla şişirilmiş bir şöhret kazanan ve bu sayede komünistliği bile sempatiyle karşılanan Belediye Başkanı’nın gerçek yüzü, böylece ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele ateşini yakmasının 100. yıldönümünün kutlandığı bu günlerde, böyle kanunsuz bir kararın alınması manidardır. Cumhuriyet’e karşı isyan eden Seyit Rıza’nın heykelinin dikilmesine gösterilen müsamahanın ileride yol açacaklarının öngörülememesi de devlet aklı açısından sorgulanması gereken bir husustur. Demokratik hukuk devletinde kurumların yetki ve görevleri, anayasa ve yasalarla belirlenmiştir. Bir belediye meclisinin, yetkisi olmayan bir konuda aldığı karar yok hükmündedir. Anayasa ve kanunlara aykırı eylemlere karşı her türlü tedbiri almakla görevli idari makamların ve yargının derhâl gereğini yapmasını ve bu hukuksuz şımarıklığa son vermesini bekliyoruz. Türk vatanının bölünmez bütünlüğüne ve Türk milletinin birliğine yönelik hiçbir eylem müsamaha ile karşılanamaz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81