'2018 turizm sezonunu kaybetme lüksümüz yok'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 2018 turizm sezonuyla ilgili konuştu. Takavut, “Şu anda serzenişler başladı. Umarız ve arzu ederiz ki böyle kötü şeylerle karşılaşmazlar. İyi bir sezon geçirirler, 2016 ve 2017 yılını kaybetmiş durumdayız. Önümüzdeki yılı kaybetme lüksümüz yok” dedi.

'2018 turizm sezonunu kaybetme lüksümüz yok'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 2018 turizm sezonuyla ilgili konuştu. Takavut, “Şu anda serzenişler başladı. Umarız ve arzu ederiz ki böyle kötü şeylerle karşılaşmazlar. İyi bir sezon geçirirler, 2016 ve 2017 yılını kaybetmiş durumdayız. Önümüzdeki yılı kaybetme lüksümüz yok” dedi.

18 Nisan 2018 Çarşamba 20:53
'2018 turizm sezonunu  kaybetme lüksümüz yok'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak turizm hakkında konuşan Takavut, Alanya'nın beklediğini bulamadığını belirtti. Takavut, "Havalar birden bire ısındı ve turizm sezonu artık yavaşça kendini gösterdi ama şu bir gerçek ki turizm sezonu Mart'ta açıldı diye başlandı ve görünen şu ki o dağıtılan mavi boncuklar şimdi yok. Hesapladığımız zaman ciddi şekilde şikayetler aldık. Haziran ödemeli alınan ürünlerin bile paralarının ödenemeyeceğinden şimdiden bahsetmeye başladı esnaflar. Daha önce de biliyorsunuz çok uyarmıştık vatandaşları; özellikle döviz bazında borçlanmayın ve mallarınızı alırken de dikkatli olun diye. Fakat şu anda serzenişler başladı. Umarız ve arzu ederiz ki böyle kötü şeylerle karşılaşmazlar. İyi bir sezon geçirirler, hep birlikte iyi bir sezon geçiririz. Çünkü buna ihtiyacımız var. 2016 ve 2017 yılını kaybetmiş durumdayız. Önümüzdeki yılı kaybetme lüksümüz yok. Bu şekilde giderse turizm 2020'ye ancak kendimizi toparlayabileceğiz. Çünkü yaralarımızı saracağız 2020'ye kadar." dedi.
‘CİDDİ ŞİKAYETLER GELİYOR’

Turizmde ciddi bir sorun olduğunu belirten Takavut, "Ne derece doğru olduğunu bilmiyorum ama 10 sene 5 sene otellerde çalışan bazı arkadaşlarımız işten çıkartılıyorlar. Buraya geliyorlar soruyorum 'Gerekçe nedir?' diye. Dedikleri şu: "Ciddi şekilde dışarıdan işçi geldi." Bu gelen işçilerinde ağırlıkla Türki devletlerden geldikleri söyleniyor. Bilmiyorum her türlü hukuki zemin hazırlanarak mı bu işçiler getirtiliyor yoksa kaçak mı çalışıyorlar bunları bilemiyorum. Burada Alanya'da çalışan gençlerimiz, Alanya'da çalışan garson, komi, aşçı gibi işçiler çok ucuz fiyatla dışarıdan gelerek çalıştıkları için işverenlerde onları tercih ediyorlar. Burada yaşayan ve sadece yaz sezonunu bekleyen gençlerimiz şu anda bu konudan şikayetçiler. Bize ciddi şekilde şikayetler geliyor, bende bu konunun üstüne gidilmesini istiyorum." diye konuştu.
ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Takavut sözlerine şu şekilde devam etti: En önemli konu dünden bu yanan gelişen bir erken seçim olayı. Kimsenin beklemediği bir anda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos'ta erken seçim çağrısı yapması herkes de ne oluyor diye tepkiye neden oldu. Tabi ki ittifak yapmış iki parti var. MHP ve AKP ittifak yaptığına göre kesinlikle kendi aralarında konuşmadan bu açıklamanın yapılmaması gerekir. Kesinlikle kendi aralarında konuştular ve Sayın Devlet Bahçeli’de bunu kamuoyuna açıkladı. Orada çok ince bir çizgi var; Sayın Devlet Bahçeli şunu söyledi. 'Bu tabloyla 3 Kasım 2019'a kadar gidilemez' dedi. Burada kapalı bir konu var. 3 Kasım 2019 yılına kadar dayanılamayacak olan tablo nedir? Ekonomik tablo mudur? Terörizm midir? Bu tabloyu açıklamaları gerekir. Bu benim düşüncem değil herkes bana da sordu 'Bu tablo nedir?' diye bende ilk etapta aklıma gelen ekonomik tablo olduğunu düşünüyorum. Bunun açıklanması gerekir. Hangi tarih olursa olsun isterse Haziran olsun, isterse Ağustos olsun, isterse Ekim olsun, isterse 2019 Kasım olsun. CHP her zaman seçimlere hazırdır. Çalışmalarımızda bu şekilde devam ediyor. CHP'nin bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma var. Seçim süreci öne alınırsa aday açıklanacaktır. 2019 Kasıma göre bir süreç vardı tabi biz süreci hızlandırıyoruz. Karar alınsın biz bir hafta içerisinde adayı açıklayacağız. İkinci bir Ekmelettin olayı yaşamak istemiyoruz ve yaşamayacağız." - Mert Cantürk 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81