12 Eylül'ü unutmadılar

12 Eylül'ü unutmadılar

12 Eylül 2017 Salı 21:09
 12 Eylül'ü unutmadılar
12 Eylül darbesi sonrası asılan 9 ülkücü genci unutmayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Mustafa Türkdoğan 'kara gün' diyerek şehitleri andılar. 12 Eylül 1980, saat 04.00’da dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Kuvvet Komutanları tarafından ülke yönetimine el konulmuş, siyasi partiler kapatılmış, adeta ava çıkılmıştı. İhtilal mantığı sağ - sol demeden adeta insanların üzerinden bir silindir gibi geçmiş, kimileri asılmış, kimileri işkence ile hayatını kaybetmiş, birçok insan sakat kalmış, binlerce kişi de hapishanelerde ömrünü tüketmişti. Bir sağdan bir soldan mantığı ile başlayan idam altındaki cinayetlerde 18 sol görüşlü, 9 ülkücü idam edildi. 

BAŞKAN YÜCEL'DEN ANLAMLI MESAJ
Bu kara olayı unutmayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sosyal medya hesaplarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir videosunu paylaştı ve "Bugün 12 Eylül! Unutursak kalbimiz kurusun! Şehit Ülkücülerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." notunu düştü. Yücel'in bu gönderisi yüzlerce kişi tarafından beğenildi. 

TÜRKDOĞAN TEK TEK İSİMLERİNİ YAZDI
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'da 12 Eylül’ü unutmadı ve sosyal medya hesabı üzerinden Kara Eylül etiketi ile paylaşımda bulundu. Türkdoğan 9 ülkücü şehidin isimlerini tek tek yazdı ve "Unutmak Tükenmektir" dedi. Başkan Yücel'in paylaşımda bulunduğu Bahçeli videosunu Türkdoğan'da paylaştı ve 'Unutursak kalbimiz kurusun' dedi.
 
 
Son Güncelleme: 12.09.2017 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81