'Yanlış siyaset yüzünden böyle oldu'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Yanlış siyaset yüzünden böyle oldu'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Aralık 2016 Pazar 22:47
'Yanlış siyaset yüzünden böyle oldu'
Kurtoğlu, "Son bir haftada yaşananlara bakın. Önce Türk polisi şehit edildi, sonra Türk askeri şimdi ise Rus büyükelçisi hedef alındı. Bu bağlamda bakıldığında Rus büyükelçi de bizim şehidimizdir. Neticede bizim devletimize gönderilen, can güvenliğinden sorumlu olduğumuz bir elçidir ve bu saldırının hedefi Türkiye-Rusya dostluğudur. Türkiye'nin vatan bütünlüğü direncinin kırmaktır. Çünkü, Türkiye'nin direnebilmesi için hem içerde milli planda hem de ulusal düzlemde büyük güçleri birleştirmesi lazım. Bu saldırıyı yapan güç Rus uçağını düşüren güç ile aynı güç. Hedefi Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek, arasını açmak. Rus uçağını düşürdüklerinde bir derece başardılar. Ancak atlattık, ikinciyi de atlattık, bu sefer de bunu yaptılar. Türkiye, Rusya ve Suriye daha da kararlı olacak. Vatan Partisi hükümet olsaydı bugün yapacağı ilk iş yarın Suriye ile görüşmeyi başlatmak olurdu. Eğer sen, burada, iyi işler yapan Rusya'nın büyükelçisini vuruyorsan benim de sana cevabım Suriye ile hemen yarın görüşmektir. İkinci cevap; ŞİÖ'ye başvuruyu yapmak olurdu. İşte size en büyük cevap" dedi.
'CHP BUNLARDAN ELİNİ ÇEKMELİ'
Açıklamasına devam eden Kurtoğlu şunları söyledi: "Saldırının arkasındaki adamı söylüyorum; Arkasındaki adam Amerika Birleşik Devletleri! Türkiye dizçökmeyecek gibi tabirleri doğru bulmuyorum. Amerika, bizim önümüzde diz çökecek! Vatan Partisi iktidarda olsaydı bugün hiçkimse Rus Büyükelçiyi kimseye bu saldırıyı yapamazdı. Halep'te yürütülen yanlış siyaset yüzünden bu oldu. Hala Amerika'nın Ortadoğu'da Şii-Suni diye halkı öldüren politikaları sürdürmenin, buna dair içerdeki çatlakların yarattığı tereddütlerin sonucu. Çünkü bu tür tertipler zaaflara yöneltilir. Buradan Türkiye olarak çıkaracağımız ders budur. Türkiye'nin tereddütlerle zaman kaybedecek vakti yok. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın şu erdemi göstermesini bekliyoruz. Milli cepheyi bölen bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden vazgeçiyoruz, demelerini bekliyoruz. Bunca olayın ortasında buna gerek yok. MHP'den de bunu bekliyoruz. CHP'nin PKK'nın destekçisi HDP vekillerini desteklemesi, HDP'nin kapatılmasına siper olması ne demek? FETÖ ile ilgili aldıkları tavır, bu insanlara mağdur sıfatı yakıştırmaları. 15 Temmuz'da 12 saatlik bir savaş yaşandı. Artık CHP bunlardan elini çekmelidir." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 25.12.2016 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81