'Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yanayım'

Belde olduğu dönemde Mahmutlar MHP Belde Başkan Yardımcılığı yapan Emrah Yeşilkaya, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yanayım'

Belde olduğu dönemde Mahmutlar MHP Belde Başkan Yardımcılığı yapan Emrah Yeşilkaya, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

26 Ocak 2017 Perşembe 00:17
'Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yanayım'
 Siyasetçi kimliğiyle tanınan EMR Emlak Sahibi Emrah Yeşilkaya, Anayasa referandumu için sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Başkanlık sistemine milliyetçi ve ülkücü biri olarak destek vermeli miyim, vermemeli miyim? 15 yıllık bir dönemin muhasebesini yaptığımda içimi kanatan şeyler var. Habur’da davul zurna ekibiyle karşılanan teröristlere yapılan muameleyi onaylamış olur muyum? Dış güçlerin içerideki maşalarıyla kafeslenen Türk ordusuna yapılan muameleyi, 'Her Türk Asker Doğar’ felsefesiyle bağdaştırdığımda ‘Kendimi kafeslenmiş’ hisseder miyim? Türk milliyetçiliğini ayaklar altında ezenlerin dönüp ezdiklerinden medet ummasını neye bağlayacağım? Partili cumhurbaşkanı ‘İlk yapılacak seçimlerde’ bir partinin genel başkanı olarak mensubu olduğum partiye rakip olacak mı ve ben rakibime güç vererek partime zarar vermiş olmaz mıyım? Bundan sonraki sistemde milletvekili seçilenler bakan olamayacaksa, milletin vekâletinin anlamı kalacak mı? İnsanlar onlarca yıllık, devletler yüzlerce yıllık plan yapar. Daha dün devletimin içine sızıp tüm kurumları ele geçirenler ya yarın bu yetkilere sahip olursa? Bugünkü sistemle iktidarın isteyip yapamadığı ne olabilir, hangi konuda yetkisi yok? Bir önceki seçim beyannamesi bir sonraki seçime kadar geçerliyse, topluma verilen sözlerin tam tersi için ne gibi cümleler kurulabilir? Toplumdaki zıtlaşmaya yol açan insanların kendisi gibi düşünmeyeni vatan haini ilan ettiği bu keskin ve riskli politika kimin işine yarayacak? Başarı ve başarısızlık penceresinden bakıldığında mevcut iktidarın; ekonomi, dış siyaset, güvenlik başta hangi başarısını başkanlıkla ödüllendireceğiz? Ben Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünden yana olan, ülkesini seven, çalışarak, askerlik yaparak, suç işlemeyerek devletine katma değer üreten herkesle aynı düşüncedeyim. Aklımla sorgular, aklımla cevaplar veririm. Vatan sevdama ters düşen ve geleceğimizi tehlikeye atma riski olan adımları dikkate almam. Bir davaya inanmam için gereken erdemleri yok sayan kim olursa olsun yok sayarım.”
Son Güncelleme: 26.01.2017 00:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81