'Son sözü millet söyleyecek'

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Anayasa değişikliğinde son sözü milletin söyleyeceğini, anayasa değişikliği ile Türkiye’nin yeni bir hükümet sistemine geçtiğini ifade etti.

'Son sözü millet söyleyecek'

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Anayasa değişikliğinde son sözü milletin söyleyeceğini, anayasa değişikliği ile Türkiye’nin yeni bir hükümet sistemine geçtiğini ifade etti.

19 Ocak 2017 Perşembe 20:40
'Son sözü millet söyleyecek'
Milletvekili Atay Uslu açıklamasında şunları ifade etti: “Yıllardır yürütmede yaşanan iki başlılık ortadan kaldırılıyor, siyasi istikrar kalıcı hale gelecek, hükumet kurma zorluğu tarihe karışacak.  93 yıllık siyasi hayatımızda 65 hükümet kurulmuş. 14 ayda bir hükümet değişmiş. Oysa Cumhurbaşkanlığı sistemi olsaydı 20. Hükümeti kuracaktık.
KALICI SİYASİ İSTİKRAR SAĞLANACAK
Öte yandan iki başlılık nedeniyle Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sorunlar yaşanmıştır. Kenan Evren- Özal,   Özal-Mesut Yılmaz, Demirel-Çiller,  Demirel-Erbakan,  Necdet Sezer-Ecevit, Necdet Sezer- Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan sorun ve krizler daha dün gibi hafızalarımızda tazedir.  Yeni sistem ile iki başlılık sona erecektir.
DEMOKRASİ VE KUVVETLER AYRILIĞI GÜÇLENECEK
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Yasama da, Yürütme de güçlenecek. Çünkü doğrudan millet tarafından seçilecek. Sonuçta ikisini de belirleyen milli irade güç kazanmış olacak. Seçime ihtiyacı olmadan kendine iktidar alanı açan, vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yürütme yani Cumhurbaşkanı %51 ile doğrudan millet tarafından seçilecek ve iktidar değişikliği ancak sandıkta milletin iradesiyle olacak.   İstikrarlı bir yürütme, ekonomik büyüme, refah ve kalkınma sürecini hızlandıracak.   Zayıf hükümetler ve koalisyonlar döneminde ekonomik ve siyasi krizler yaşanmıştır. En hızlı büyüdüğümüz dönemler, siyasi istikrarın olduğu dönemlerdir.
HIZLI VE ETKİLİ BİR YÜRÜTME
Cumhurbaşkanı en az % 51 oy almak zorunda olunacağı için siyasette kutuplaşma azalacak. Böylece toplumsal birlik ve beraberlik pekişecek.  Söylemleri ve politikaları ile toplumu kucaklama cesaretine ve ferasetine sahip olanlar Cumhurbaşkanı olacaktır. Antalya Milletvekili Atay Uslu son kararın halkoyu ile belli olacağını ifade ederek “Anayasa değişikliği teklifinde son söz Milletimizindir. Milletimiz istikbalimiz, istiklalimiz,  istikrarımız için güçlü millet güçlü devlet için evet kararı verecektir. Milletimize güveniyoruz" dedi.
Son Güncelleme: 19.01.2017 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81