'Sert söylemlerden vazgeçelim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık toplantısını ilçe binasında gerçekleştirdi.

'Sert söylemlerden vazgeçelim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık toplantısını ilçe binasında gerçekleştirdi.

10 Kasım 2016 Perşembe 00:46
'Sert söylemlerden vazgeçelim'
CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, haftalık toplantılarında gündeme ilişkin konular hakkında konuştu.  Takavut, ülkenin son zamanlarda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek," Ülke olağanüstü bir durumdan geçiyor. Herkes hassas olmalı. Birbirimizi kucaklamalıyız. Artık sert söylemlerden vazgeçmeliyiz. Bu ülkenin gerginliğe değil, dinginliğe ihtiyacı var. Şu anda ülke tam savaş halinde değil ama yarı savaş halinde. Ortadoğu'da Suriye'de Irak'tayız. Daha sonra nerede olacağımız belli değil. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bu ülke zengin bir ülke. Bu ülke de bir mozaik var. Alevi’si, Sünni’si, kürdü, lazı, Çerkez’i, Ermeni’si, Yahudi’si bu ülkenin içerisinde yıllardır kardeşçe beraberce yaşamışlar. Artık aile olmuşuz. Fakat bazı dış güçler elbette ki ülkemizin üzerinde büyük oyunlar oynuyor. Burada çok uyanık olmalıyız. Herkese görev düşüyor. Esas görev ise bizi yöneten yetkililerimizde. Televizyonlar da müthiş bir gerginlik yaratıldı ülkede. Bu gerginliğin sonu iyiye gitmez" dedi
'SAYGI DUYMAZSAN, SAYGI BEKLEYEMEZSİN'
Özellikle yerel siyasette olan kişilere çağrıda bulunan Takavut," Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, biz yerel de siyaset yapıyoruz. Alanya'da siyasi tartışmalar yapabilirsiniz, bu tartışmaları yaparken birbirinize tahammülünüz olacak. Eğer karşı da ki kişinin sözlerine saygı duymazsanız, karşıdaki kişiden de saygı bekleyemezsiniz. CHP olarak çağrı yapıyoruz. Ankara merkezden çok sert karşı karşıya gelip eleştiriler yapan, çok sert söylemler söyleyenler siyaseti ülke genelinde orada yapıyorlar. Biz Alanya'dayız, beraberiz. Alanya'nın belli noktalarında kesişiyoruz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz" diye konuştu.
'VATANDAŞLARA YOL GÖSTERİYORUZ'
Terörizmin karşısında olduklarını belirten Takavut,"CHP'yi FETÖ terör örgütü ile PKK ile özdeştirmeye başladılar. Çok yanlış bir şey. Biz ömrümüz boyunca PKK ve FETÖ terör örgütleriniz sahiplenmedik, sahiplenmeyeceğiz. Bu tutuklamalar, gözaltılar konusunda bizlere de müracaatlar geliyor. Biz hukukçu değiliz. Biz yargılayıcı değiliz. Ancak gelen vatandaşlara yol gösteriyoruz. Bunların içerisinde mağdur olanlarda var muhakkak. Bizim amacımız hedefimiz mağdurların yanında olmak. Gerçek suçluların asla yanında olmayız. Terörizm kimden nereden gelirse gelsin karşısındayız. Terörizme yardım ve yataklık eden kimler ise onlara gidilmeli" dedi.
'BİZİM PKK İLE NE İŞİMİZ VAR'
Hukuk önüne çağrılan kimsenin ben ifade vermem deme gibi bir lüksü olmadığını söyleyen Takavut," Genel Başkanımız seçimle gelen seçimle gider demişti. Ben buradan şunu da söylüyorum. Eğer birilerini hukuk önüne çağırmışsa mahkeme, savcı, hakim. Ben gitmem, ifade vermem deme lüksüne sahip değil. Herkes gidecek, orada ifadesini verecek. Eğer suçu var ise değerlendirmesi yapılacak içeri girecek. Suçsuz ise de boşu boşuna içeride olmayacak. Bizim savunmak istediğimiz bu . Yoksa bizim FETÖ ve PKK terör örgütü ile ne işimiz var. Çok söylenecek şey var. Bu ülkede bir gece de ifade verilmemesi için bir kişi sebebiyle kanun çıktı. 4 Bakanımız vardı ifade vermediler. Vatandaşın kafasında soru işareti olarak kaldı bunlar" şeklinde konuştu.
'PARLAMENTER SİSTEM GÜÇLENDİRİLMELİ'
Başkanlık sistemine karşı olduğunu vurgulayan Takavut," Ne darbe ne dikta yaşasın demokrasi diyoruz. Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Parlamenter sistemde hatalar olabilir, eksiklikler olabilir. Bu eksiklikleri giderek, parlamenter sistemi güçlendirmeliyiz. Gelişmekte olan ülkelerin tamamında  en uygun yönetim şekli parlamenter sistemdir. Başkanlık sisteminin yerleştirildiği Amerika ve bir kaç ülke hariç, hiç bir ülkede başarı elde edilememiştir. Bizlerde Türkiye'de en iyi yönetim şeklinin parlamenter sistem olduğunu savunuyoruz. Böyle olması gerektiğini de söylüyoruz" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 10.11.2016 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81