'Rusya büyümeye pozitif katkı yapacak'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

'Rusya büyümeye pozitif katkı yapacak'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

30 Ekim 2016 Pazar 22:46
'Rusya büyümeye pozitif katkı yapacak'
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerdeki normalleşmenin Türkiye'nin büyümesine ciddi katkı sunacağını belirten Elvan, 2017 yılında Rus turist akışında ciddi bir canlanma beklediklerini ifade etti. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye'nin turizm gelirlerinde ciddi bir düşüş meydana geldiğini belirterten Elvan, Türkiye'nin bu yıl hedeflenenin 8.5 milyar dolar gerisinde bir turizm geliri elde edeceğini ifade etti. ''Bu çok önemli bir rakam.'' diyen Elvan, gelirlerdeki kaybın Türkiye'nin büyümesini önemli ölçüde aşağı çektiğini kaydetti.
'2017'DE CİDDİ BİR CANLANMA OLACAK'
İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden kurulmasının ardından pek çok alanda olduğu gibi turizm alanında da olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten Elvan, şunları söyledi:  "Artık Rusya'da müteahhitlik yapan firmalarımızın da rahat bir şekilde çalışmaya başladığını görüyoruz. Turizmde, Rusya'dan gelen turist sayısında artış olduğunu, 2017'de ciddi bir canlanma olacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan nükleer santralle ilgili Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmaları hızlandırıyoruz. Türk Akımı konusu var. Bunların hepsine bütün olarak baktığımızda, Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek, 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak."
Son Güncelleme: 30.10.2016 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81