'Pabuç bırakmayacağız!'

'Pabuç bırakmayacağız!'

15 Ağustos 2017 Salı 20:41
'Pabuç bırakmayacağız!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu bilinçli olarak suçladığını savunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Topluma korku salıp baskı altına almaya çalışıyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. CHP olarak asla pabuç bırakmayacağız" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavut, Cumhurbaşkanlığı'ndan "Türkiye Cumhuriyeti" (TC) ibaresinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Parti binasında CHP Genel Merkezi'nden gönderilen açıklamayı partililerle paylaşmadan önce bir konuşma yapan Takavut, son günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ciddi ve çirkin saldırılar olduğunu söyledi. Takavüt, "Bunun karşısında Türkiye'deki kuruluşlar ortaklaşa bir açıklama yapmayı kararlaştırdılar. Bu ortaklaşa açıklama doğrultusunda biz de Alanya İlçe Teşkilatı olarak Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla burada toplandık. Ben de sosyal medyada gördüm. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı olarak yazılan, tüm dünyada bu şekilde kabul edilen T.C.  ibaresi kaldırılmış durumda" dedi. 
'İŞİN ZOR OLDUĞUNU ERDOĞAN'DA BİLİYOR'
Ülkenin içinde bulunduğu durumu vatandaşın da yakından takip ettiğini belirten Takavut, "Ancak gidişat hiç de iyi değil. Tam birlik ve beraberlik olma zamanı. Bu birlik ve beraberliği sağladığımız sürece, bunu 16 Nisan'da referandumda gösterdik. 16 Nisan'da CHP'nin önderliğinde gerek milliyetçiler, gerek muhafazakârlar ve demokratlar bir araya geldiler ve bir dahaki seçimde, yani 2019'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde bu işin böyle kolay olmayacağını hissettirdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarına dikkat ederseniz sürekli 2019'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne vurgu yapıyor. Kendisi de söylüyor. 50+1 diyor. İşinin ne kadar zor olduğunu kendisi de biliyor. Her kesimi kucaklayarak yüzde 50 artı 1'i biz almalıyız. Eğer yüzde 50 artı 1'i sağlamazsak, 2019'dan sonraki dönemi hiç düşünemiyorum. O dönemden sonra başbakanlık kalkacak, milletvekilliğinin bir anlamı olmayacak. Bir kişi akşam yatacak, sabah Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarabilecek. Her şey orada bitecek" diye konuştu. 
'ORTADA BİR CASUSLUK SUÇU YOK'
Daha sonra CHP Genel Merkezi'nden gelen açıklamayı partililerle paylaşan Takavut, şöyle konuştu: "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine CHP olarak asla pabuç bırakmayacağız. Erdoğan'ın rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına almaya çabalıyor. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimi içinde oldukları görünüyor. Ortada bir casusluk suçu yok. Anayasa Mahkemesi de böyle söylüyor. 
'MAHKEMELER BASKI ALTINDA'
Buna rağmen Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edildi ve tutuklandı. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilip mahkumiyet kararı verildi, daha sonra bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirildi. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarına tipik bir örnektir. Kurgulanan kumpas üzerinden Berberoğlu'nu rehin alan anlayış şimdi de genel başkanımızı tehdit ediyor. Amaç, CHP Genel Başkanı'nı tehdit ederek topluma korku salmak. Erdoğan'ın tehditlerine asla boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen, milyonların sesi ve umudu olan Kılıçdaroğlu'nu asla susturamayacaklar. Türkiye'ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejimi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz." - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 15.08.2017 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81