'OHAL baltalıyor'

'OHAL baltalıyor'

17 Temmuz 2017 Pazartesi 21:09
'OHAL baltalıyor'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Nisan ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşsiz sayısının Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 463 bin artarak 3 milyon 287 bine çıktığını, işsizlik oranının da 10.5 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Budak, Şubat ayında başlatılan kampanyalara rağmen işsizlik oranının hala çift hanelerde olduğuna dikkat çekti. Budak, “AKP Genel Başkanı’nın ‘TOBB üyeleri bir kişiyi işe alsın’ baskısı, çerçevesi sürekli genişleyen istihdam kampanyası, prim ertelemeleri, 250 milyar TL’ye kadar ulaşan Kedi Garanti Fonu destekleri ve 6 ayda 25 milyar TL’yi aşan bütçe açığına rağmen, işsizlik hala çift hanelerde. Bu kadar geniş teşviklere, kredi pompalanmasına rağmen, işsizlik tek haneye inmemiş, indirilememiştir. Bu tablo AKP Hükümetlerinin 15 yıllık uygulamalarının eseridir. AKP, teşvikleri sonsuza kadar sürdüremeyeceğine göre, bu geçiş döneminden sonra işsizliğin yeniden yükselişe geçmesi güçlü bir olasılıktır.  İşsizlikte kalıcı iyileşme OHAL koşullarında mümkün değil. O nedenle kalıcı büyüme için yatırım ve üretim artışını sağlayacak adımlara ihtiyaç var” dedi.
'OHAL KALKMALI VE HUKUK GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI'
15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in ekonomik dengeleri bozduğuna dikkat çeken Budak,  Türkiye’nin biran önce normalleşme yönünde adım atması gerektiğini vurguladı. Budak, “15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle aktif büyüklüğü 50 milyar TL’ye yaklaşan 965 şirkete el kondu. Bu şirketlerle iş yapan yerli-yabancı herkes büyük bir tedirginlik yaşıyor. Ayrıca yabancı sermayeli firmalar OHAL nedeniyle Türkiye ile kontratlarını yenilemiyor. OHAL iş fırsatlarını baltalıyor. Türkiye’nin imajının düzelmesi, yeniden yatırım yapılabilir ülke konumuna gelmesi için demokrasi ve hukuk güvenliği yönünde adım atılması gerekiyor. Kimse kendini güvende hissetmediği, can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yerde yatırım yapmaz.  Adalet ve demokrasi olmazsa yatırım olmaz, üretim olmaz, iş olmaz, istihdam olmaz, refah ve huzur olmaz. Her 5 gençten biri işsiz. Gençlere iş ve aş vermenin yolu adalet ve demokrasidir. Bir an önce OHAL kalkmalı ve Türkiye’de hukuk güvenliği sağlanmalıdır” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 17.07.2017 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81