'NECİSİN SEN?'

'NECİSİN SEN?'

12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:19
'NECİSİN SEN?'
AK Parti’de İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Sabri Tos arasında yaşanan ilçe teşkilatında açıklama yapma tartışmasının bir benzeri CHP’de de başladı. CHP eski ilçe yöneticilerinden Ertuğrul Yeşildal’ın bugün teşkilatta açıklama yapacağının duyurulmasına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, “Kafasına göre birileri gelip de ‘Ben açıklama yapacağım’ deyip açıklama yapamaz. Ertuğrul Efendinin de böyle bir lüksü yok. ‘Basın açıklaması yaparım’ diyerek bana telefon açmıyor başkasına açıyor, ‘Ben ilçe başkanını aramam’ diyor. Sen kimsin ilçe başkanını aramazsın ya, necisin sen!” dedi. 
 
 
CHP Eski İlçe Yöneticilerinden Ertuğrul Yeşildal'ın bugün parti teşkilatında açıklama yapacağını açıklaması partide tepkilere neden oldu. Önceki gün Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğlu ve adaylığını açıklayan Sabri Tos arasında yaşanan sözlü atışmanın bir benzeri de CHP'de yaşandı. Partinin eski yöneticilerinden Ertuğrul Yeşildal'ın bugün saat 14.00'da  İlçe Teşkilatı'nda açıklama yapmak istemesine İlçe Başkanı Ali Takavut tepki gösterdi.
'ERTUĞRUL EFENDİNİN BÖYLE BİR LÜKSÜ YOK'
Partinin bir ilçe örgütü ve 17 kişilik bir yönetiminin olduğunu belirten Takavut, "Kafasına göre birileri gelip de ‘Ben açıklama yapacağım’ deyip açıklama yapamaz. Eğer ilçe başkanlığına adaylığını açıklayacaksa arayıp bilgi verecek. Ben ona ev sahipliği yapacağım. Partimi açacağım, benim odamda ya da salonda vatandaşları da çağırarak açıklamasını yapacak. Ancak ilçe başkanlığı adaylığı değil de basın açıklaması yapacaksa partide açıklama yapamaz. Gider ya partinin aşağısında yolda yapar ya ofisinde yapar ya da evinde yapar. Hiç kimsenin böyle bir lüksü yok. Ertuğrul Efendinin de böyle bir lüksü yok. Eğer inat ederse, zor kullanırsa, basını çağırıp açıklama yapmak isterse, bunun karşılığı vardır. Tüzükte bu karşılıkta disiplinliktir. Disiplin kuruluna da gider. Bunu bu kadar net söylüyorum. Hiç bir kişinin böyle bir hakkı yok" dedi.
'İL TEŞKİLATI AÇIKLAMA YAPTIRMA DEDİ'
İlçe başkan adaylığını açıklamak isteyen herkesin partide açıklama yapmaya hakkı olduğunu hatırlatan Takavut, “Aday olana ben ev sahipliği yaparım, yanında otururum açıklamasını yaptırırım. Ancak ben basın açıklaması yaparım diyerek bana telefon açmıyor başkasına açıyor, ben ilçe başkanını aramam diyor. Sen kimsin ilçe başkanını aramazsın ya, necisin sen. Böyle bir şey yok. Ben basın açıklamasının içeriğini göreyim dedim. Ona göre bakıp yönetimde değerlendirelim, ona göre izin verip vermeme kararı bize aittir. Ben bunu İl Teşkilatı ile de paylaştım. İl kesinlikle öyle bir açıklama yapamaz, öyle bir açıklamaya izin verme dediler" diye konuştu.
'50 YILDIR PARTİYE BİRŞEY VERMEMİŞ!'
Konuşmasına devam eden Takavut şunları söyledi: "Ertuğrul efendi kim ya? Ertuğrul efendi partinin bir üyesi. O kadar. Kendisini birşey zannediyor. Bu partinin biz yönetim kurulu olarak, partinin iyiside bize yazılacak, partideki cezalarda bize kesilecek. O zaman hergün 300-400 kişi gelip ben açıklama yapacağım desin. Böyle bir şey yok. Partinin ne tüzüğünde nede geleneklerinde böyle bir şey yok. Ertuğrul Efendi gelir öyle bir şey yaparsa, karşılığı neyse onuda görür. O kendisine göre ben hukukçuyum diyor, ben partiliyim diyor, cart yapıyor curt yapıyor. 50 yıldır adam partiye bir şey vermiyor ki. Adam 1970 kafasıyla 1980'e gelmiş. 1980'de kontağı bir kapatmış, bir daha açmamış. O kafayla gidiyor. Köprünün altından çok sular geçti. Dünya değişti. Yapacağı açıklamanın içeriğini bilsek, partiyi kucaklayıcı, bütünleştirici bir açıklama olsa bizde yönetim olarak deriz ki bak insanları motive edersin, otur konuş, partimizin oylarını arttırsın deriz. İçeriğini bilmiyoruz. Ertuğrul'un çenesi açıldığı zaman içeriğinin nereye varacağını bilemezsin.
Son Güncelleme: 12.07.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81