'Muhalefet değil, alternatif olun'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Atay Uslu, dün Alanya'da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

'Muhalefet değil, alternatif olun'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Atay Uslu, dün Alanya'da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

06 Ekim 2016 Perşembe 00:24
'Muhalefet değil, alternatif olun'
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Atay Uslu, dün Alanya'da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Güne Alanya Muhtarlar Derneği ziyareti ile başlayan Uslu ve beraberindeki heyet daha sonra Ziraat Odası, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Sakine Nesibe Zamanoglu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde Uslu'ya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. AGC ziyaretinde ilk olarak TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim konuştu. "Atay Uslu eski bir mülkiyeli ve yeni bir vekil. Kendisinden taleplerimiz var. Siyaset uzun soluklu. Kendisiyle önümüzdeki dönemde yerel medyanın sorunlarını konuşmak isteriz" dedi.

'BU SÜREÇ SONA ERECEK'
OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına değinen Uslu, "Cumhurbaşkanının yaverine kadar sızmış teröristlerden kurtulmanın bu yolu. Fransa 9 aydır OHAL ile yönetiliyor. Fransa insan hakları sözleşmesini askıya aldı biz almış değiliz. Bu süreç sona erecek. Türkiye’nin normalleşeceğini yatırım ortamının sağlanacağına inanıyorum" diye konuştu.
'ALANYALILARIN VERDİĞİ OY SORUMLULUK'
 Alanya'ya yatırımların süreceğini belirten Uslu, "Takım kaptanımız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Mahallelere kadar hizmetlerimiz devam ediyor. Düğünde de cenazede de varız. Alanyalıların verdiği oyu biz sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.
'ALANYA'DAKİ KARARLARI KANUNLAŞTIRDIK'
Alanya için göç idaresi önemli olduğuna değinen Uslu, "Ben göç idare uyum başkanlığındayken ilk toplantıların birini Alanya'da yaptık. O toplantıda aldığımız kararları kanun haline getirdik. Şimdi bir yıllık ikamet izni alan ne kadar yurt dışında kalırsa kalsın o izni kendinde kalıyor. Yabancılar hassas. Hizmetleri daha iyi almak, bürokrasi ile uğraşmak istemiyor. Bundan sonra yetkilendirilmiş özel kurumlar ortaya çıkacak. Alanya'da yeni bir binaya geçilecek. Daha modern bir binada Alanya temsilciliği hizmet verecek" şeklinde konuştu.
'YABANCILARIN GELİŞİNE SEKTE VURMAYACAĞIZ'
Alman başkonsolosunun darbe öncesinde Alanya’da yaşayan Almanların adreslerini istemesi ve herhangi bir olumsuzlukta tahliyede bulunabilecekleri sözleri de hatırlatılan Uslu, "Darbe teşebbüsü oldu. Türkiye güçleniyor. Almanya, İngiltere, ABD’nin mutlaka etkileri var. Yabancılarla ilgili korkumuz yok. Yerleşenlerle ilgili kaygımız yok. Gizli güçlerin Türkiye üzerine oyunlar oynadığıyla ilgili olabilir.  Dışardaki ülkeler biz kaygıyla izliyoruz dediler. Biz demokrasinin yanındayız demediler. Bu mücadelede Avrupa basını sınıfta kaldı. İkamet sahibi yabancıların gelişine sekte vermeyeceğiz" diye konuştu.
'PARTİ DEĞİL, MEDENİYET HAREKETİYİZ'
Ak Parti iktidara geldiklerinde Antalya’daki oyumuz yüzde 21'di şimdi yüzde 42' diyen Uslu, "Antalya’da bir başarı var. Hedefimiz Antalya’da Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak. Bize kim oy vermediyse ona ulaşacağız. Onlardan oy almaya çalışacağız. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız. Alanya'mızda da böyle çalışacağız. Biz bir parti değiliz, bir medeniyet hareketiyiz. Darbe gecesi Kabe'de, Myanmar’da bizim için dua edildi. Biz bu medeniyet hareketini büyüteceğiz. Biz 15 Temmuz ruhunu devam ettireceğiz. Biz sahadan kopmadık, kopmayacağız. İnşallah daha da büyüyeceğiz" dedi.
'YENİKAPI RUHU DEVAM ETMELİ'
Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: "Politika ve siyaset ayrı siyaset yıllarca kavga olarak ifade edildi.Muhalefet değil alternatif olun. Önyargısız ülke menfaati için birlik olalım. Ülkenin birliği konusunda beraber olmalıyız. Yenikapı ruhu devam etmeli. toplumun tamamını kucaklamaya devam edeceğiz.
'RUSYA İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTTİK'
Turizmdeki daralma Rus pazarındaki kırılma ile Antalya ciddi kayıp yaşadı. Bunun sebebi Rus uçağının düşürülmesiydi. Şimdi ilişkileri düzelttik. Her şeyi masaya yatırdık, çalışıyoruz. Farklı pazar arayışlarımız var. Güvenlik algısı var. EXPO ya gelen yabancı sanatçılar var. Bu sanatçıların gelişi kendi ülkelerinde ses getirdi. Antalya güvenli kentler arasında. Alanya ve Antalya markası oluşturma çabaları var. İnşallah bunu da oluşturacağız. Antalya siyaset dünyası hazır. Antalya menfaatleri söz konusu olunca bir araya gelebiliyoruz."
USLU'DAN SU İSTEDİK
Uslu ve teşkilat yönetimi ayrıca Alanya Muhtarlar Derneği ve Alanya Ziraat Odası'nı da ziyaret etti. Ziraat Odası ziyaretinde Vekil Uslu'dan istedikleri taleplerini söyleyen Başkan Turgut Musluoğlu,"İlçemizde ki üreticilerimizin su elektrik ve hal yasası ile ilgili taleplerini ilettik. Özellikle 2011'de temeli atılan Dimçay-Alanya 2.merhale projesini biran önce bitirilmesi ve suyun önümüzdeki sezonda Imamli mahallesine varmaması durumunda güzergah üzerinde ki bir çok tarımsal işletme susuzluktan dolayı sezona başlayamacağını ilettik. Müteahatin sorunsuz yerlerde çalışması için DSİ ile görüşülme yapılarak davalı yerleri daha sonraya bırakılması ile ilgili hususu talebinde bulunduk. Toplantıya katılan Antalya Milletvekilimizin Sayın Atay Uslu'ya ve Alanya İlçe teşkilatı üyelerine teşekkür ederiz" dedi.  
SAKİNE NESİBE ZAMANOĞLU OKULU'NU DA ZİYARET ETTİLER
Uslu, Berberoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Sakine Nesibe Zamanoglu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret edip öğrencilerle ve okul müdürü Ebru Bezci ile sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'in de eşlik ettiği ziyaretten dolayı kurum müdürü Ebru Bezci Vekil Uslu ve beraberindeki heyete teşekkür etti. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 06.10.2016 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81