'Kerkük, Türk'tür, Türk kalacak'

'Kerkük, Türk'tür, Türk kalacak'

13 Eylül 2017 Çarşamba 20:54
'Kerkük, Türk'tür, Türk kalacak'
Alanya Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur, ülke gündemine ilişkin konuştu. Uygur, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ayakları ile çizmiş olduğu Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde yer alan Musul ve Kerkük'e Barzani denilen İngiliz ve İsrail ajanının bağımsızlık restine bir Türk Devletinin hafife almanın bedeli ödetilmelidir. Çözüm süreci bahanesi ile esnetilen Barzani’yi tanıma hevesinin sonuçları bu gün ortaya çıkmaya başlamıştır. Yapılan hatalardan derhal dönülüp bir hükümet yetkilisinin çıkıp Ankara antlaşmasının gereğini uygularız bedelini ödetiriz demesini bekliyoruz. Misak-ı Milli sınırları içinde kalan Kerkük ve Musul, 1926 yılında yapılan Ankara Antlaşması ile birlikte toprak bütünlüğü sağlanması şartıyla terk edilmişti. 
Irak'ın toprak bütünlüğü esas alınarak yapılan Ankara Anlaşması'na göre, bugün bölünmüş yapısı ve bölgenin illegal örgütlerin kontrolüne geçmesi Türkiye'nin haklarını gündeme getirmektedir.  Buna göre, otorite boşluğundan kaynaklanan kaos ortamı, Türkiye'nin Kerkük ve Musul'a girebilmesi için uluslararası hukukta meşru zemini hazırlıyor. Yani Türkiye eğer isterse, Kerkük ve Musul'daki haklarını gündeme getirerek bu iki şehri kontrol altına alma hakkına sahiptir. Tabi ki siyasi iradenin bu konuda net bir duruşa sahip olması gerekliliği vardır. Ne olursa olsun Kerkük Türk’tür Türk kalacaktır” dedi. – Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 13.09.2017 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81