'Hayır demek vatanseverliğin gereğidir'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ülkemizin ve bölgemizin bir numaralı gündemi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin referandum sürecine girmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Hayır demek vatanseverliğin gereğidir'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ülkemizin ve bölgemizin bir numaralı gündemi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin referandum sürecine girmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Ocak 2017 Salı 23:28
'Hayır demek vatanseverliğin gereğidir'
 Kesin bir dille “Hayır” diyeceklerini belirten Kurtoğlu “İstenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi, hükümeti meclisten koparıyor ve Cumhurbaşkanlığı çevresinde bürokratik bir oluşuma dönüştürüyor” dedi. Meclise dayanan meclisten güç alan, meclis tarafından denetlenen bir hükümet sisteminden, meclise sırtını dönen bir hükümet sistemi öneriliyor diyen Hasan Faruk Kurtoğlu “ Değiştirilen 12. maddedeki OHAL yetkisinin TBMM’den alınıp Cumhurbaşkanı’na verilmesi başlı başına ciddi bir sorundur” dedi.
'CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE HAYIR'
Kurtoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: "Hazırlanan Anayasa metinlerinin ortak noktası ülkemizin etnik temelde bölünmesine yol açacak bu yolla ülkemiz topraklarını da kapsayan “Büyük Kürdistan Projesini” hayata geçirmenin  için yasal zeminini oluşturmak istediler. 18 madde halinde sunulan anayasa değişiklik paketinin sadece 12. maddesi olan Cumhurbaşkanına verilecek OHAL yetkilerinin içindeki şu ifadeler dikkatlice okunursa neler olabileceği sade vatandaşımız tarafından bile anlaşılacaktır  “Merkez devlet kuruluşlarının, bütün bakanlıkların ve taşra teşkilatlarının Cumhurbaşkanlığı OHAL kararnamesi ile kuruluş, yetki ve görevleri belirlenebilir. Cumhurbaşkanı OHAL kararnamesiyle bazı iller birleştirilip bölgesel yönetimler kurulabilir. Bakanlıkları kaldırıp yenilerini ihdas edebilir. Valilerin secimle gelmesini düzenleyebilir. Kısaca değinilen bütün bu nedenler Türk Milleti’ne uygun olmayan bir Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı dayatması ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle bu girişime “Hayır” demek vatanseverliğin gereğidir. Millet açısından çözüm var. Meclisin yapamadığını millet yapabilir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi tartışmalarının işaret ettiği tehlikelere bakarak, millet birlikten yana oy kullanabilir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, milleti birleştirmiyor, milleti bölüyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, teröre karşı mücadelede kazandığımız huzur ortamını dinamitliyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemine hayır!."
Son Güncelleme: 24.01.2017 23:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81