'Esnaf zor durumda'

'Esnaf zor durumda'

13 Haziran 2017 Salı 00:26
'Esnaf zor durumda'
Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Alanya esnafının kredi kooperatifleri vasıtasıyla uzun vadeli ve bankalara oranla düşük faizli kredi kullanabildiğini anımsatarak, Halk Bankası destekli kredi kullandıran kooperatiflerin, esnafı tefecilerden kurtardıkları yönündeki açıklamaların doğru olmadığını savundu. Esnaftan en fazla faizi alanlar listesinin birinci sırasında tefecilerin, ikinci sırasında bankaların, üçüncü sırasında ise kredi kooperatiflerinin geldiğini belirten Sarıca, şu açıklamayı yaptı: "Neticede tefeci bu işi gayrı resmi, bankalar ve kredi kooperatifleri ise resmi olarak yapıyor. Sonuç değişmiyor. Çünkü üçü de faiz üzerinden kazanç elde ediyor. 
'ESNAF BAKANLIĞI BİRAN ÖNCE KURULMALI'
İddia edildiği gibi esnaf tefeciden kurtarılmıyor. Kredi kooperatiflerinden 5 yıllık kredi alınırken 2 kefil veya ipotek isteniyor. Örneğin 150 bin TL verirken bunun 26 bin TL'sini kesip 124 bin TL ödeme yapıyor. Esnaf 150 bin TL artı faizi öderken zorlanırsa ve ödeyemezse yasal takip başlıyor. Esnaf borcunu ötelemek isterse kredi kooperatifi taahhütname alıyor. Alanya esnafının büyük çoğunluğu maddi olarak sıkıntıda. Bunun tek çözümü, en kısa sürede Esnaf Bakanlığı kurulmasıdır. Esnaf Bakanlığı kurulursa Halk Bankası esnafa faizsiz kredisi vermeli, bir kuruş bile faiz almamalıdır."
Son Güncelleme: 13.06.2017 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81