'Elektrik telleri yer altına alınmalı'

'Elektrik telleri yer altına alınmalı'

06 Temmuz 2017 Perşembe 02:07
'Elektrik telleri  yer altına alınmalı'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, geçtiğimiz hafta Sapadere'de meydana gelen orman yangını ile ilgili konuştu. Çok ciddi bir yangının meydana geldiğini söyleyen Takavut, "verebilir. Elektrik telleri için yıllardır hiçbir iyileştirme çalışması yapılmamış. Ormanlık alanlarda elektrik hatlarının bu tür yangınlara sebebiyet vermemesi için derhal yer altına alınmasını istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.  
 
Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut toplantı sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Takavut, Sapadere Kanyonu'nda geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve ertesi gün güçlükle söndürülebilen yangının elektrik tellerinden çıkmış olabileceğini savundu. Sapadere, Fakırcalı, Başköy, Beldibi ve Tırılar Mahallesi'ni kapsayan çok ciddi bir yangın yaşandığını belirten Takavut, "Yangında mağdur olan tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Yangın haberini alır almaz olay yerine gidip incelemelerimizi yaptık, yetkililerden bilgi aldık, vatandaşla görüştük. Geçtiğimiz Pazartesi günü CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal da bölgede inceleme yaptı. Bölge halkının talebiyle Sapadere yangını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşınacak" dedi. 
'GÖRDÜKLERİMİZ BİZDE ŞÜPHE UYANDIRDI'
"Devlet elbette mağdur olan vatandaşın yaralarını saracaktır ama 15, 20 ve 25 yaşlarındaki çam ağaçlarının geri getirilmesi çok uzun yıllar istiyor" diyen Takavut, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yangının neden çıktığına dair araştırmalar yapıldığı söyleniyor ama ortada henüz somut bir bilgi veya açıklama yok. Bölgede inceleme yaparken gördüklerimiz bizde şüphe uyandırdı. Elektrik telleri adeta yay gibi olmuş, en küçük rüzgarda birbirine çarparak kısa devre yapıyor ve oradan çıkan bir kıvılcımla tutuşmaya hazır olan orman yanıyor. Bunun yanında, havanın çok sıcak olması nedeniyle özellikle cam şişelerin ormanda yol kenarlarına atılması, bunun sonucunda kırılması da mercek vazifesi görerek yangına sebebiyet verebilir. Elektrik telleri için yıllardır hiçbir iyileştirme çalışması yapılmamış. Ormanlık alanlarda elektrik hatlarının bu tür yangınlara sebebiyet vermemesi için derhal yer altına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.
'BU LEVHALARI GÖRMEK BİZE ACI VERİYOR'
Turizm sezonuyla ilgili de konuşan Takavut, "Şu anda turizmde istediğimiz noktada hala değiliz. Yüzde yüz oteller dolu değil. Yüzde 60, 70, 80 ve 90’a kadar dolu olan oteller var. Devletin aldığı önlemler yok. Şöyle ki; otelin yüzde 80 ve 90’ı dolu da olsa fiyatlar düşük olduğu için yeterince girdi az, istihdam düşük çünkü işletmeciler ister istemez bu konuya da çok özen gösteriyorlar. Kendileri ayakta kalmak için önlemler alıyorlar. Geçtiğimiz bayramda bakıyorum bazı dernek, oda başkanları çok güzel esnaf nefes aldı, borçlarını ödüyor diyorlar ama bir başka oda başkanı arkadaşımız da Alanya istediğini bayramda alamadı diyor. Ben de söylüyorum Alanya bayramda istediğini alamadı. Daha çok şeyler almak gerekirken alamadık. Hep toparlanacağız diyoruz önümüzdeki ay diyoruz, önümüzdeki hafta diyoruz ama pek toparlanacak gibi görünmüyor. Umarım en kısa sürede Alanya’da bu toparlanma sağlanır. Hem esnafımız hem otelcimiz yani turizmden beslenen kim varsa herkes bundan rahatlama sağlar. İnşallah öyle olur diye düşüyorum ve esnaflarımıza kolay gelsin diyorum. Bütün levhalar asılmış, bütün dükkanlara ‘satılık’, ‘devren kiralık’, ‘devren satılık’ gibi. İsmini vermeyeceğim bir mahalleye girdim dükkanlar da hep bu tür levhalar gördüm. Yani öyle turizm sezonunun yoğun olduğu günlerde bu levhaları görmek bize acı veriyor." dedi.
'İSTANBUL'A GİDECEĞİZ'
9 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Büyük Adalet Yürüyüşüyle ilgili de konuşan Takavut şunlar şunları söyledi: "Bu Maltepe’de ki buluşmaya Alanya’dan katılacağız. Antalya ile beraber bütün ilçeler beraberce katılacağız. Bugün gitmek isteyen arkadaşlarımız saat 12:00’ye kadar parti binamıza müracaat etmeleri ve isimlerini telefon numaralarını yazdırmaları gerekir. Cumartesi günü saat 8’de parti binamızın önünden otobüslerimiz kalkacak." diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
 
Son Güncelleme: 06.07.2017 02:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81