'Bunun adı millileşme mi?'

'Bunun adı millileşme mi?'

04 Ağustos 2017 Cuma 22:10
'Bunun adı millileşme mi?'
Rüzgar Enerji Projesi'nin ihalesini kazanan firmanın Ak Parti'ye yakınlığını gündeme getiren CHP Alanya İlçe Sekreteri Avukat Mehmet Can Karagöz, "İhaleyi sözüm ona kavgalı olduğumuz Alman firması kazanıyor ve bunun adı millileşme mi oluyor?" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Sekreteri Avukata Mehmet Can Karagöz, ihalesi tamamlanan rüzgar enerji projesinin Türkiye için yenilenebilir enerji kaynakları bakımından önemli olduğunu belirtti ancak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nı eleştirdi. Bakanlığa göre bu sayede enerjinin çok daha uygun rakamlara tüketileceğinin ve sistemin yüzde 65'inin yerli olacağının açıklandığını söyleyen Karagöz, "İhaleye 8 firma katılıyor ve bunların 4'ü Alman, 2'si Çin, 1'i Amerikan ve 1'i de Danimarka firmaları. Kazananı da Alman Siemens, Türkerler ve Kalyon Grubu. Biz de onlardan en az 15 yıl boyunca enerji almayı taahhüt etmiş bulunmaktayız" dedi. 
'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HALKIN NE KAZANDIĞIDIR'
Karagöz, açıklamasına şöyle devam etti: "İhaleyi,  Ak Parti'nin kuruluşunda önemli maddi katkılar yapan, kurucusunun oğlunun düğününe bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'ın katıldığı Kalyon Grup kazanmış. Bu grup, Taksim Yaya Projesi ve 3. Havalimanı gibi projelerden hatırlanabilir. Öyle bir firma ki; Katar, Rusya, Libya, Suudi Arabistan ve Irak'ta da iş yapıyor. Yani söz konusu iş olunca, ne kadar görüntüde kavgalı ülke varsa bir arada. İşin özü, yerlileşmeden çok yandaşlaşma çabalarını seziyor gibiyiz. Bizim için önemli olan halkın bundan ne kazandığıdır. Yerli ve milli yatırımın özelliği, yandaşa değil, halka kazandırmasıdır."
Son Güncelleme: 04.08.2017 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81