'Bu sistem Türkiye'yi ileri taşımaz!'

'Bu sistem Türkiye'yi ileri taşımaz!'

29 Eylül 2017 Cuma 21:17
'Bu sistem Türkiye'yi ileri taşımaz!'
Vatan Partisin Alanya Başkan Yardımcısı aynı zamanda emekli öğretmen Mehmet Demiryürek, eğitimde yaşanan son gelişmelerle ilgili partisinin çözüm önerilerini açıkladı. Partisinin ilçe binasında basın mensuplarının karşısına geçen Demiryürek, şunları söyledi:
Bir devletin, bir milletin geleceğini belirlemede en etkili kurum eğitimdir. Bir devlet, bir kuşak sonra ekonomik ve toplumsal yönden nerede konumlanacağını uyguladığı eğitim politikalarıyla belirler. Atatürk dönemi için yazılmış “On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan” dizeleri, tam bağımsızlıkta kararlı, onurlu Cumhuriyetimizin o dönemin yokluğu, yoksulluğu içinde dahi halkın eğitiminde nasıl bir başarı sağlandığını anlatır. Bu eğitim anlayışının Türkiye’yi ileri taşıması mümkün değildir. Çünkü bilime ve bilim insanlarının uyarılarına kulak kapatılarak, liyakati belli olmayan ve kamuoyuna da açıklanmayan bir takım çevrelerin güdümünde hazırlanmıştır. Ders programlarının açıklamasında yer alan “Türkiye’yi bilimde, teknikte, sanayide ileri düzeye taşıma amacı” sadece laftadır; bilimsel bilgiler dahi bilim dışı, uydurma yöntemlerle aktarılmaktadır.
VATAN PARTİSİ SİSTEMLİ MÜCADELE BAŞLATIYOR
Vatanımızın birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde iktidara ve bakanlığa defalarca yapıcı önerilerde bulunduk. Anayasa’ya açıkça aykırı, örneğin her okula mescit zorunluluğu gibi kararlara karşı ise derhal dava açtık. Ne yazık ki, düzeltme sağlanan birkaç husus dışında, bir bütün olarak eğitim sistemimizi toparlayacak adımlar atılmasını sağlayamadık. “AKP ülkeyi yönetemiyor ve gidecektir” derken, dayanak aldığımız sorunlardan birisi de eğitimdeki kötü gidiştir. Çocuğunu her şeyin üstünde tutan insanımıza eğitimdeki bu gidişin ve getireceği sonuçların ayrıntısıyla anlatılması şarttır. Ailelerimizle, velilerimizle, öğrencilerimizle yüz yüze görüşerek gerçekleri anlatmak üzere bütün yerel örgütlerimizde bir çalışma başlatıyoruz. Hazırlıklarını yapıyoruz. Atatürk Cumhuriyetine inanan, milli ve bilimsel eğitimin değerini bilen kitle örgütleriyle birlikte çalışacağız ve görev için sokağa ineceğiz.”
 
Son Güncelleme: 29.09.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81