'Beyin göçünün sorumlusu AKP iktidarıdır'

'Beyin göçünün sorumlusu AKP iktidarıdır'

30 Temmuz 2017 Pazar 20:44
'Beyin göçünün sorumlusu AKP iktidarıdır'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, TBMM’de İçtüzük protestosu kapsamında bir konuşma yaptı. TBMM kürsüsünün 80 milyonun kürsüsü olduğunu vurgulayan Budak, “Bugün kürsünün üzerine kara bir örtü örtüldüyse, bu örtü TBMM’nin sesini kısmaya çalışanların alnına kara bir leke olarak geçecektir” dedi.
AKP’nin izlediği dış politikanın Türkiye’ye ağır faturalar çıkardığını, büyük bir güven ve itibar kaybına yol açtığını vurgulayan Budak, “Türkiye’nin 15 yılın sonunda geldiği nokta, dünya ile neredeyse bağımızın kalmadığı noktasıdır. Önce tehditler, kabadayılıklar, sonra özür noktasına kadar geri adım atılıyor. Alman şirketleri ile de benzer bir süreç yaşandı. FETÖ bağlantısı incelemesi isteniyor, sonra ‘sehven’ deniyor. Üzerine Başbakan, ilişkileri düzeltmek için Alman şirketlerinin yöneticileriyle yemek yiyor. Bu geri adımlar, bu zik zak politikalar ülkenin itibarını sarsıyor. Güven ve itibar kaybını derinleştiriyor. Ülkenin itibarıyla bu derece oynamaya kimsenin hakkı yok? Böylesi bir ortama kim gelir, yatırım yapar? Bir ülkede demokrasi, hukuk yoksa, yatırım olmaz, istihdam olmaz, kalkınma olmaz” diye konuştu.
BEYİN GÖÇÜ İTİRAFI
AKP Genel Başkanı’nın “ Gençlerimiz kendi ülkelerinde, kendi üniversitelerinde parlak bir gelecek göremedikleri için giderek artan bir oranda batıya yöneliyorlar ” açıklamasını “itiraf” olarak niteleyen Budak, şunları söyledi:
“AKP Genel Başkanı’nın beyin göçü açıklaması tam bir itiraftır. 15 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Yetişmiş insanlarımızın neden yurtdışına gidiyor? 15 yıldır ülkeyi yönetiyorsun ama istihdam alanı sağlayamıyorsun, bilim üreten, araştırma yapacak üniversite sağlayamıyorsun, kendilerini güvende hissetmelerini sağlayamıyorsun, parlak bir gelecek sunamıyorsun. Bunlar olmadan insanlar bu ülkede nasıl yaşayacak? İyi yetişmiş, nitelikli beyinlerimizi kaybederken, Türkiye nasıl kalkınacak? Eğitimden bilimsel düşünceyi dışlayan, matematik öğretimi için cihadı ön koşul sayan bir zihniyetle parlak gelecek nasıl olacak? Bu yol, yol değildir. Ülkeyi karanlığa sürüklüyorsunuz. Gençlerimizin geleceğini karartıyorsunuz. Bir an önce demokrasiye, adalete, hukuka dönün.”
 
Son Güncelleme: 30.07.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81