'Artık birlik olma zamanı'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, herkesin bir ayrıştırma ve bölme içerisinde olduğunu belirterek, "Birbirimizi ayrıştırmaya, ötelemeye, 'sendensin', 'bendensin''ocusun', 'bucusun' deme hakkına sahip değiliz. Artık kucaklaşma, birleşme, bir arada olma zamanı. Buradan bu mesajı vermek istiyorum" dedi.

'Artık birlik olma zamanı'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, herkesin bir ayrıştırma ve bölme içerisinde olduğunu belirterek, "Birbirimizi ayrıştırmaya, ötelemeye, 'sendensin', 'bendensin''ocusun', 'bucusun' deme hakkına sahip değiliz. Artık kucaklaşma, birleşme, bir arada olma zamanı. Buradan bu mesajı vermek istiyorum" dedi.

05 Ocak 2017 Perşembe 00:18
'Artık birlik olma zamanı'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda basın mensuplarına açıklama yapan İlçe Başkanı Ali Takavut, Yılbaşı gecesi İstanbul'daki Reina eğlence merkezinde vahşice bir saldırı sonucu 1 polis memurunun şehit, 38 kişininde hayatını kaybettiğini belirterek, "Ölenlere rahmet, 65 yaralıya da acil şifa diliyorum. Bu tür saldırılar önce polislere, sonra askerlere daha sonra da sivil vatandaşlara yapılan alçakça saldırılar. Bir nevi katliam. Biz saldırı gerek ibadethane, kışla, polis, jandarma karakolları, gerekse sivil vatandaşların oturma eğlenme yerleri olsun bu tür yerlere yapılan her türlü saldırıyı lanetle şiddetle kınıyoruz. Artık ülke bir noktaya geldi ki bu ülkedeki tüm vatandaşların siyasi eğilimleri, mezhepleri, eğilimleri ne olursa olsun artık birlik ve beraberlik zamanı. Hiç kimsenin lüksü yok. Birini öteleyerek, dışlayarak bir yere varamayız. Bu üle çok zengin mozaiğe sahip. Alevisi, Sünnisi, Laz’ı, Çerkez’iyle çok zengin bir mozaik. Eğer biz bu mozaiği yüzyıllarca birlikte yaşama alışkanlığımızı birilerinin itelemesiyle, bölmeye çalışmasıyla oyuna gelirsek, sonuçta bu ülke elden gider. Ülkenin iç savaşa doğru sürüklenmesi açısından dış güçler muazzam bir birlik içerisindeler. Bizler bu zengin mozaik, Alevi’si, Sünni’si, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i hiç mezhep ve rengine, dinine bakmadan bir arada olma zamanı gelmiştir. Eğer biz bir arada olursak hiçbir güç ülkemizi bölemez. Yıllarca bu ülkenin kazanımında hepimizin bir emeği var. Atalarımız ülkenin bu sınırlar çizilirken, 'Sen Alevisin', 'Sen Sünnisin', 'Sen Kürtsün' dememişler. Ama dış güçler özellikle Türkiye üzerinde muazzam bir oyun oynuyor. Burada en büyük görev ülkeyi yönetenlerde. Şu anda ülke yönetimi bu konuda gerek söylemleri, gerek vatandaşları kucaklama yönünden çok farklı bir eylem ve söylem birliği içerisine girmesi lazım. Bu lafla olmuyor. Bunu fiiliyata geçirmek gerekir. Bugün televizyonlara, açık oturumlara bakıyoruz. Bazen izlemek bile istemiyoruz. Herkes yine bir ayrıştırma, bölme içerisinde. Birbirimizi ayrıştırmaya, ötelemeye, 'sendensin', 'bendensin'
'ocusun', 'bucusun' deme hakkına sahip değiliz. Artık kucaklaşma, birleşme, bir arada olma zamanı. Buradan bu mesajı vermek istiyorum" dedi.

'HÜSEYİN BEYE TEŞEKKÜRLER'
Geçtiğimiz hafta dile getirdikleri Soğukpınar'da bulunan Atatürk püstü ile ilgili de konuşan Takavut, "Büstün burun ve kaide kısmı kırılmıştı. Basın kanalıyla bunu dile getirmiştik. Hemen o gün veya birkaç gün sonra büst yenilendi. Bayrak direği normal şekline getirildi. Biz de bizzat yerinde gittik, gördük. Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'ALGILARA VATANDAŞLAR İNANMASIN'
Açıklamasının son kısmında ise Takavut şunları söyledi, "Dünkü bir basında CHP'yi PKK, FETÖ, çeşitli sol örgütlerle çeşitli işbirliği içerisinde ülkeyi kaosa sürükleyecek eylemler içerisinde olacağını yazıyor. Şunun altını çiziyorum. CHP hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde işbirliği içerisinde değil. Böyle bir şey yok. Bu bir algı operasyonu. Buradan da bu haberi yapan organını kınıyorum. CHP ülkede birlik ve beraberliği savunan özellikle ilke edinmiş bir parti. Bu tür algılara vatandaşlar inanmasın. Önünüzdeki günlerde bu tür algılar olacaktır. Ülke bölünmeye, parçalanmaya yönlendirecek bu tür algıları yapan basın, dernekler ve başla kuruluşlara itibar edilmemesi gerekir. Devletin yetkili ağızları ne söylüyorsa ona bakılması lazım. Çünkü şu anda bizi temsil eden, ülkeyi yöneten devlet yetkilileri elbette doğruları söyleyecektir. Biz de buna inanıyoruz, ümit ediyoruz." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 05.01.2017 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81