'Alanya ile uğraşmayın!'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, gündem de olan sahil büfeleri ve halk otobüsleri hakkında açıklamalarda bulundu.

'Alanya ile uğraşmayın!'

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, gündem de olan sahil büfeleri ve halk otobüsleri hakkında açıklamalarda bulundu.

05 Şubat 2017 Pazar 20:06
'Alanya ile  uğraşmayın!'
 “Alanya’nın geliri Alanya’nındır” diyerek sözlerine başlayan Kurtoğlu “Alanyamız bugünlerde ciddi ekonomik zorluklarla boğuşurken birde büyükşehir yasasıyla artık gün yüzüne çıkan uygulamaların kıskacı altına sokulmaya çalışılıyor” dedi. İlçe Başkanı Hasab Faruk Kurtoğlu “ Alanya’nın hassasiyetlerine göre işletilmeye çalışılan sahil büfelerinin ve Alanya’mızın bugüne kadar sorunsuz şeklde işletilen halk otobüslerinin yasa dışılığa itilerek yasa dışı büyükşehir uygulamalarıyla güvensiz,sorun hale getirilmeye çalışılmasına anlam veremiyoruz” dedi.
Kurtoğlu  açıklamasına şöyle devam etti: “Büyükşehir yasası olarak kabul edilen bölücü eyalet yasası ve bu yasanın Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği hükümetçik yetkileri ve buna bağlı uygulamalar çoğaldıkça içinde taşıdığı tuzaklar, ilçe belediye yönetimleri üzerinden vatandaşlarımıza verdikleri zararlar gün ışığına çıkmaya başladı.
    Son günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ile ilgili şehrin en hayati konusu olan sahillerin yönetimi, yolların kullanımı gibi haksız ve hukuksuz olarak müdahale etmesi, yollardan haberi bile olmayan kişilere halkın ulaşım güvenliğinin teslim edilmeye çalışılmasına anlam veremiyoruz. Şehirde yaşayanların oylarıyla seçilmiş Alanya belediye yönetimini hiçe sayan müdahaleleri kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Yaşadığımız kentin yaşam alanları ile ilgili kararları seçtiğimiz belediye başkanı ve yöneticileri tarafından verilmesi,  böylece oy verenlerin yapılan ve yapılacak işleri denetlemesi en doğru yol olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadarda bu yol izlenmiştir ve izlenmeye de devam edilmelidir.
    Alanya sahilleri ve sahillerdeki büfelerin işletimi, Alanya Belediyesi ve turizm sektörünün ilçemizdeki örgütleri ALTİD ve ALTAV tarafından sektörün hassasiyetleri göz önünde tutularak titiz seçimlerden sonra işleticilere veriliyordu. Elde edilen gelirle sahillerimizin güvenliği, temizliği, bakımı ve cankurtaran hizmetleri sağlanıyor, kalan para ile de Alanya Tanıtım Vakfı-ALTAV’ın faaliyetleri için kullanılıyor. Bu anlaşılır durum yerine Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek paralar karşılığı bu sahil büfelerini yeni işleticiler bularak daha fazla gelir elde etme yoluna gitmek istemesi, yüksek bedellerle bu büfeleri kiralayanların Alanya turizmine vereceği zarar önemsenmiyor. Bu verilen yüksek bedelli kiraların yasa dışı yollarla para kazanmanın yolunu açacağı gerçeği görmezden geliniyor . Ayrıca Alanya şehrimizle özdeşleşmiş can damarı olan iki ulaşım ana yolu Atatürk Caddesi ve 25 metrelik yol Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark olarak işletiliyor ve geliri Antalya’ya götürülüyor. Şehrimizin trafiğini içinden çıkılmaz hale getiren bu durumun derhal son verilmesi gerekmektedir. Vatandaşlar ve ülkemize gelen turistler daha ne zamana kadar bu yollara park etmiş araçlar arasında akrobatlık yapacak bunu bilmek istiyoruz.     
    Buradan Büyükşehir Belediye başkanına soruyoruz; Alanya’nın bu güne kadar dişiyle tırnağı ile ülkemiz turizmine kazandırdığı düzgün imajın, bu sektöre sokulan kazanç dışında bir dertleri olmayan sektöre yabancı unsurların  yasa dışı olumsuz faaliyetlerle oluşturacağı büyük imaj yıkımını  onarmanın ne kadar güç olacağının her kesin görmesi gerekir . Şehrimizin turizm konusundaki hassasiyetini ve birikimini hiçe sayan bu girişimlerden vazgeçilmesini istiyoruz.  Şehrimizin tanıtım bütçelerine daha fazla gelir getiren alanlar yaratılması gerekirken gelir kaynaklarına el koyarak zaten kısıtlı olanaklarla yürütülen bu faaliyetlerin toptan yok edilmektedir ,bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi bu müdahaleleri derhal son vermelidir.. Büyükşehir Belediyesi kendine yakışan gelir kaynakları yaratmak zorundadır. Şehrin anayollarına  oto park yapıp ,otopark işleticiliği yapmak belediyelerin işi olmamalıdır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya yol otoparklarından gelecek paraya kaldıysa sözün bittiği yerdeyiz vah Antalya vah diyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türelden bu uygulamaları son vermesini istiyoruz. Her şehri kendi yasal seçilmişleri tarafından yönetilmesi genel kuralını uymaya çağırıyoruz”

Son Güncelleme: 05.02.2017 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81