'10 Kasım yas değil mücadele günüdür'

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Alanya’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

'10 Kasım yas değil mücadele günüdür'

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Alanya’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım 2016 Perşembe 23:03
'10 Kasım yas değil mücadele günüdür'
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Alanya’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Resmi törenin ardından Anıt'a çelenk sunan Vatan Partisi İlçe Teşkilatı, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. “10 Kasım yas değil, mücadele günüdür” vurgusu yapan İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, “Yaşadığı 57 yıla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve kuruluşunu sağlayan binlerce devrimci eylemi sığdırmıştır. Türkiye'nin ve bölgenin tarihsel, sosyal ve ekonomik şartlarına en uygun programları tespit edip hayata geçirmiş, ölümüne kadar olan süre içinde ülkenin gelişmesi yolunda büyük mesafeler kat edilmiştir" dedi.
'ABD SÜREKLİ ENGEL OLMUŞTUR'
Kurtoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Ölümünden sonra gelişen dünya olayları ve çıkan İkinci Dünya Savaşı nedeniyle ağırlaşan iç ve dış sorunlar, demokratik devrimin tamamlanma sürecini kesintiye uğratmıştır. İkinci Dünya Savaşı'nın galibi ABD ve ortakları, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine karşı ekonomik ve siyasi baskılar uygulamış, böylece siyasi kadrolar devrimci ruhu kaybetmiştir.
'VATAN PARTİSİ O'NUN İZİNDEDİR'
Türkiye, gerici sınıfların baskıları sonucu Atatürk’ün milli rotasından çıkma eğilimlerine girmiş, gizli ikili anlaşmalarla ABD’nin Atlantik rotasına bağlanılmıştır. Önceleri gizli kapaklı, 1980 yılından itibaren aleni olarak bugünlere yelken açılmış, ülkemiz bölünüp parçalanma ve iç savaşla yok edilme noktasına getirilmiştir. Mücadelemiz, emperyalist koalisyon bölgeden defolup gidene kadar sürecektir. Söz veriyoruz. O'nun ilkelerinin ışığında vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Yarım kalan demokratik devrimi mutlaka tamamlayacağız. Ülkemizi üreten, ürettiğini tüketen bir refah toplumu haline getireceğiz."
Son Güncelleme: 10.11.2016 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81