Şenlik yasa döndü

Antalya'da düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği'nde sırt üstü düşerek kafasını kayaya çarpıp hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp'in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Şenlik yasa döndü

Antalya'da düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği'nde sırt üstü düşerek kafasını kayaya çarpıp hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp'in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

15 Ekim 2017 Pazar 16:18
  Şenlik yasa döndü
 
KAFASINI KAYAYA ÇARPARAK HAYATINI KAYBETTİ
 
Edinilen bilgiye göre  Antalya'nın  Kumluca ilçesine bağlı  Olimpos'ta düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği'nde Dağcılık Federasyonu  Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp, lider tırmanış esnasında beline bağladığı ipin boşalması sonucu ip ayağına dolandı. İpin ayağa dolanması sonucu dengesini kaybeden 22 yaşındaki genç sporcu, sırt üstü düşüp kafasını kayaya çarptı. Diğer dağcı arkadaşları 22 yaşındaki  Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisi Cansu Nur Özkalp'i hemen aşağıya indirerek, çağrılan ambulansla hastaneye gönderdi. Hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen genç sporcu kurtarılamadı. Otopsi için  Antalya  Adli Tıp Kurumu'na gelen genç sporcunun ön otopsisi tamamlandı.
CENAZEYİ ALMAYA GELEN ANNE BABASI, AYAKTA ZOR DURDU
 
Cansu Nur Özkalp'in cenazesini anne Zekiye, baba Salih Özkalp ile aile yakını Kadir Kese almaya geldi. Anne Zekiye ve baba Salih Özkalp cenaze alınacağı esnada ayakta durmakta zorlandıkları ve gözyaşlarını tutamadılar.
NAAŞI, ANKARA'DA DEFNEDİLECEK
 
Cenaze aracına koyulan genç sporcunun naaşı, defnedilmek üzere  Ankara'ya gönderildi. Cansu Nur Özkalp'in naaşının  Ankara Yeni Mahalle  Karşıyaka Mezarlığı'na ya da  Kızılcahamam'a defnedileceği öğrenildi.
 
"UZUN SÜREDİR BU SPORLA UĞRAŞIYORDU"
 
Babasına haber geldiğini ve saat 03.00'de yola çıktığını dile getiren aile yakını Kadir Kese, "Kayalıklardan düştüğü ve kafasını çarptığını söylediler. Uzun bir süredir bu sporla da uğraşıyordu" dedi.
 
Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu Öğretim Danışması Alkan  Uğurlu, "genç bir arkadaşımız, tırmanış yaparken ufak bir düşüş yaşadı. Tırmanışta olabilen bir durum, kafasını çarptı. Oradaki arkadaşlar hemen olaya müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye kaldırdılar ama müdahalelere rağmen kurtarılamadı" diye konuştu.
"İPTEKİ BOŞLUKTAN DOLAYI SIRT ÜSTÜ KAFASINI ÇARPTI"
 
22 yaşındaki genç sporcu Cansu Nur Özkalp ile beraber tırmanış yapan sporcu  Veli Koçak ise, "Lider tırmanışı yapıyorduk. İpteki boşluktan dolayı sırt üstü kafasını çarptı. Sonra hemen aşağıya indirdik ve hastaneye götürdük" dedi.
 
Son Güncelleme: 15.10.2017 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81