Satranç zihni geliştirir

Büyükşehir Belediyesi AKBEM kurslarıyla her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. AKBEM kurslarına katılan öğrenciler, piyanodan matematiğe, satrançtan, İngilizceye, pek çok alanda hem kişisel hem de zihinsel gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Satranç zihni geliştirir

Büyükşehir Belediyesi AKBEM kurslarıyla her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. AKBEM kurslarına katılan öğrenciler, piyanodan matematiğe, satrançtan, İngilizceye, pek çok alanda hem kişisel hem de zihinsel gelişimine büyük katkı sağlıyor.

03 Ocak 2017 Salı 21:04
Satranç zihni geliştirir


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezleri’ne (AKBEM) katılan 8-14 yaş arası öğrenciler ücretsiz kurslarla boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiriyor. Antalya’da 13 merkezde 23 branşta nitelikli eğitim olanağı sağlayan AKBEM kursları ile öğrenciler, piyanodan, matematiğe, İngilizceden, satranca, halk oyunlarından, fen bilgisine kadar birçok alanda eğitim alıyor. Öğrenciler, hem sosyal ve sanatsal faaliyetlerle boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de kişisel ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor.
AKBEM öğrencileri uzman eğitmenler eşliğinde sınavlara hazırlanma şansı da buluyor.
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ YETİŞİYOR
AKBEM’in piyano ve satranç kursları en çok ilgi gören branşlar arasında yer alıyor. Milli Egemenlik Kurs Merkezi’nde verilen kurslarda öğrenciler, müzik ve zihinlerini geliştirme fırsatı yakalıyor. 50 öğrencinin katıldığı piyano derslerine özellikle hafta sonu katılım çok yüksek oluyor. 8 ay süren piyano eğitimine parmak gelişimi ile başlayan öğrenciler nota eğitimi, nota okuma, piyano çalma tekniklerinin kavranması ve klasik eserleri çalma ile devam ediyor.
PİYANO ÇALMAYI AKBEM’DE ÖĞRENDİM
Piyano çalmaya AKBEM’de başladığını söyleyen 10 yaşındaki Günel Sabir, “Burada öğretmenimiz önce bizlere parmak ve nota eğitimi verdi, sonra akortlu ve notalı çalmayı öğrendik. Şu an tek başıma piyano çalabiliyorum. Kurs sayesinde çok sayıda yeni arkadaş kazandım, okuldaki derslerden sonra hemen piyanonun başına geçiyorum ” diye konuştu.
9’UNCU SENFONİ ÇALIYORUM
AKBEM’de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden 11 yaşındaki Adalet Yavuz ise “Daha önce org çalıyordum. Burada öğretmenimin verdiği yeni eğitimler sayesinde piyano çalmaya başladım. Artık Dokuzuncu Senfoni gibi önemli eserleri çalabiliyorum. Bu yüzden mutlu oluyorum. Derslere çok severek geliyorum, çok keyifli saatler geçiriyoruz” dedi.  
SATRANÇ İLE BEYİN CİMNASTİĞİ
AKBEM’de öğrencilerin akademik ve sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlayan bir diğer kurs da satranç. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği satranç kursunda uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleri ile öğrencilere stratejik düşünme, plan kurma, karar alma, zamanı etkin kullanma gibi beceriler kazandırılıyor. Öğretmen Hatice Tutkaç, satrancın ilköğretim çağındaki öğrenciler için çok önemli bir zihin sporu olduğunu belirterek, “Çocuklarımız basit aşamaları geçerek iki üç ay içerisinde birbirleriyle oynayabilecek seviyeye ulaşmasının ardından Nisan ayında düzenlenecek satranç turnuvasına katılarak kendilerini sınama şansı bulacak” şeklinde konuştu
AİLEM VE ARKADAŞLARIMLA SATRANÇ OYNAYABİLİYORUM
Satranç kursuna başladığı günden itibaren devam ettiğini söyleyen Ceylin Karakaya, “Satranca çok meraklıydım. Burada aldığım dersler sayesinde artık satranç oynayabiliyorum. Taş hareketlerini, sessiz oynamayı, farklı taşların oyununu öğrendim. Burada öğrendiklerim ile evde ailem ve arkadaşlarım ile satranç oynayabiliyorum” ifadelerini kullandı.
ÇOCUĞUMA BÜYÜK KATKISI VAR
Öğrenci velilerinden Hatice Üstük, piyano, matematik ve fen dersleri alan çocuğunun kurslara severek geldiğini ifade ederek, “AKBEM’in çocuğuma büyük katkısı oluyor. Özellikle derslerde başarıları yükseldi. Ben her dersinde kendisine yardımcı olamıyorum ama burada öğretmenleri her sorusuna cevap veriyor, ilgileniyor. Ayrıca piyano kursuna gelerek güzel vakit geçiriyor ve yeni yeteneğini keşfediyor” dedi.
BÜYÜK BİR EĞİTİM AİLESİYİZ
Büyükşehir Belediyesi AKBEM Koordinatörü Hatice Özcan, 10 bin öğrencinin kurs aldığı büyük bir eğitim ailesi olduklarını belirterek, şunları söyledi: “AKBEM’e olan bu ilgiyi öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın başarısı olarak görüyorum. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz çok memnunlar. Özellikle sosyal alanlarda ve okula destek olarak verdiğimiz derslerde oldukça faydalı olduğunu söylüyorlar. Öğrencilerimiz okuldan artan zamanlarını kurslarımızda daha faydalı aktivitelerle değerlendirme şansına sahip oluyorlar.”
Son Güncelleme: 03.01.2017 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81