ŞANLA ŞEREFLE 172'NCİ YIL

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruşunun 172’nci yılı Alanya’da düzenlenen törenle kutlandı.

ŞANLA ŞEREFLE 172'NCİ YIL

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruşunun 172’nci yılı Alanya’da düzenlenen törenle kutlandı.

10 Nisan 2017 Pazartesi 20:52
ŞANLA ŞEREFLE  172'NCİ YIL
Atatürk Anıtı önündeki törende bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, şanla şerefle geçen 171 yıllık mazinin ardından 172’nci yılı kutlamaktan büyük gurur duyduğunu belirtti. Anıttaki törenin ardından Şehit Polis Memurları İbrahim Halil Aksoy ve Abdullah Ümit Sercan mezarları başında anıldı.

ATATÜRK ANITINDA ÇELENK SUNULDU
Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıldönümü Alanya'da düzenlenen törenle kutlandı. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koyma programı düzenlendi. Ataya çelenk sunma programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

ÇAKMAKLI: BÜYÜK GURUR DUYUYORUM
Çakmaklı, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yaptı. Demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkıkaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 172. yıldönümünü kutlamaktan büyük gurur duyduğunu vurgulayan Çakmaklı, “Şanla şerefle yazdığı 171 yıllık maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız 172. yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıyor” dedi. Çakmaklı şöyle devam etti:

YİĞİT ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN
Türk Polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç gereçleri kullanmayı amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmeleri süratle uyum sağlamış ve milletimizin değişen beklentilerine uyum sağlamak için sürekli kendini yeniledi. Türk Polisi toplumda huzur ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlendi. Bu uğurda birçok kahraman ve yiğit teşkilat mensubumuz şehitlik makamına ulaşmış, birçoğu da gazi olmuştur. Vatanının bölünmez bütünlüğü, Türk milletimin bağımsızlığı ve geleceğimiz uğruna hiç düşünmeden hayatlarını feda eden kahraman yiğit şehitlerimiz ruhu şad olsun.

ŞEHİTLER MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
Şunu asla unutmayalım ki bugün burada böylesi anlamlı bir günde bir araya geldiysek, bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Türk Polisi olarak bu kutsal görevi ifa ederken halkımızdan aldığımız güç, kuvvet bizim için çok önemli. Olayların yaşanmadan önce önlenmesi, yaşanmış olayların faillerinin yakalanması, vatandaşın verdiği destek ve katkı oranında artıyor. Kendi huzuru ve dolayısıyla toplumun huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımcı olmalı” dedi. Anıttaki törenin ardından Şehit Polis Memurları İbrahim Halil Aksoy ve Abdullah Ümit Sercan mezarları başında anıldı.
Son Güncelleme: 10.04.2017 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81