Şahin'in ziyaret durağı ALSİAD oldu

Şahin'in ziyaret durağı ALSİAD oldu

24 Eylül 2017 Pazar 20:08
Şahin'in ziyaret durağı ALSİAD oldu
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin,  ALSİAD üyeleri ile bir araya geldi. ALSİAD dernek merkezinde üyeler ile bir araya gelen Şahin, Nisan ayına ertelenen seçim sürecini ve gelecek projelerini paylaşarak ALSİAD üyelerinin sorularına açıklık getirdi. İlk olarak, 2007 yılında ALSİAD olarak başlatılan Güzelbağ OSB projesinde gelinen nokta ile ilgili soruya açıklık getiren Şahin, sanayi sitesi kooperatifi için başvurumuzu yaptık ve başbakanımız tarafından onaylandı. Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Kooperatif üyeleri için bankalardan kredi alacağız ve imalatçı firmalar kira öder gibi dükkan sahibi olacaklar.
‘İMAJIMIZI YÜKSELTMELİYİZ’
Turizmcimizin, esnafımızın ekonomik istikrarı için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Turizm bakanlığından turizmcimiz için destek istedik. Otelcinin sorunlarını biliyorum, bunları bakanlığa ileteceğiz.  Alanya’mızın yararına olacak bir çok projemiz var ve bunlar için çalışıyoruz. Örneğin golf turizmini başlatırsak Alanya`ya gelen turist profilini de yükseltmiş olacağız. Sağlık ve spor turizmi için çalışmalar yapacağız. Bunların çalışmalarını yapıyoruz. 160 ülkeden 4 bin alım heyetinin katıldığı platform düzenledik. Bazı ülkeler bizi Suriye sınırı gibi gösteriyor ve bu Alanya turizmini kötü yönde etkiliyor. İmajımızı düzeltmeliyiz. Rus gazetecileri davet ettik, ağırladık konsey başkanı tatilini üç gün uzattı. Turisti Alanya’mıza çekebilmemiz için tanıtımı artırarak cazibe merkezi yapmamız gerekiyor. ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulunu açtık. Mutfak sanatları dahil bir çok bölüm mevcut. Şimdi Mahmutlar`a bir fakülte yapacağız. Mevcut kongre merkezini ALKÜ`ye bağlı olarak yabancı diller okulu yapmayı planlıyoruz” dedi. 
‘ALTSO’NUN PROJELERİMİZE DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ’
Yaklaşık iki saat süren toplantıda Şahin, yat limanını ve balıkçı barınağının yer değişikliği projesi gibi bir çok projesini ALSİAD üyeleri ile paylaştı ve soruları yanıtladı. ALSİAD başkanı Akın Tabaklar, bizler iş insanları olarak beklentimiz, ALTSO’nun tüm üyelerinin ekonomik ve sosyal yaşantılarına daha kolaylaştırmak için proje üreten bir kurum olmasıdır. Bu kurumun meclisinde ve komitelerinde her dönem yer alan üyelerimiz oldu. Bu kurumun sadece hizmet üreten yer olmasını ALSİAD olarak önemsiyor ve seçim sonrasında da yeni meclis ve yönetimin bu konuda hassas olmasını rica ediyoruz dedi. Ayrıca ALSİAD`ın yürütmekte olduğu iki projesi için de Şahin`den destek isteyen Akın Tabaklar, Alanya’mız için Alanya Kültür Mirası Rotası projemiz ve AB Kamu ve STK Koordinasyon projelerimizi yürütmekteyiz. ALTSO’nun projelerimizde destek olmasını istiyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 24.09.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81