Sağlıkta Litvanya ile işbirliği yapılacak

Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan Litvanya'nın Silute şehrindeki sağlık merkezlerini gezerek bilgi alışverişinde bulundular.

Sağlıkta Litvanya ile işbirliği yapılacak

Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan Litvanya'nın Silute şehrindeki sağlık merkezlerini gezerek bilgi alışverişinde bulundular.

03 Ekim 2016 Pazartesi 23:20
Sağlıkta Litvanya ile  işbirliği yapılacak
Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan Litvanya'nın Silute şehrindeki sağlık merkezlerini gezerek bilgi alışverişinde bulundular.  

Alanya ile kardeş şehir olan Litvanya'nın Silute şehri Belediye Başkanı Vytautas Laurinaitis’ın daveti üzerine Alanya Beldiyesi ve Alanya Devlet Hastanesi organizasyonunda düzenlenen 9 kişilik sağlık profesyonelleri ekibi; Litvanya'nın sağlık tesislerine yönelik geçtiğimiz hafta (26 Eylül – 1 Ekim) çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve yöneticisi ve aynı zamanda Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı olan Dr. Tevfik Yazan nezaretinde, ALSTUD Genel Sekreteri Selahattin Ay, Onkoloji Uzmanı Dr. Oya Malbora Karadağ, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Serkan Şengül, Ortopedi Uzmanı Dr. Cenk Sezer, Kalite Birimi Direktörü Arzu Andız Söğüt ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlük Özel Kalemi Hadi Cantemur ile Alanya Belediyesi’ni temsilen Letonya Cumhuriyeti Alanya Fahri konsolosu ve Alanya Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm bölümünden Nurkan Şaşmaz ile Belediye İş Yeri Hekimi Dr. Sultan Özgen katıldı.
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTELERİNİ GEZDİLER
Kardeş şehir olan Silute'nin Belediye Başkanı ve şehrin sağlık birimleri sorumlusu olan Vytautas Laurinaitis'in yakın ve samimi ev sahipliğinde Alanya Sağlık Profesyonelleri heyeti  Silute Bölge Hastanesi, Klaipeda Ünivesite Hastanesi, Klaipeda Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dekanlığı, Palanga Rehabilitasyon Merkezi, Litvanya Sağlık Bilimleri  Üniversitesi (Kaunas) ve Üniversite’nin Hastanesini ziyaret etti.
LİTVANYA'YLA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Ziyarette Silute Bölge Hastanesi Başhekimi Darius Steponkus, heyete eşlik etti. Çalışmalarına öncelikle Silute Bölge Hastanesi'nde toplantı yapılarak Alanya'nın kamu ve özel bütün sağlık tesisleri sunumlar ile tanıtıldı. Başhekim Steponkus ile hastaneler arasında işbirliği ve gelecek dönem projelerinde ortaklık alanında anlaşmalar için görüşmeler yapıldı. ALSTUD ile birlikte yürütülecek olan sağlık turizmi projeleri üzerine görüşmelerde bulunuldu. Sonrasında hastaneyi ziyaret eden heyet Acil Servis, Çocuk Hastalıkları bölümlerinde hasta odalarını ziyaret etti. Ziyaretin 2. gününde Klaipeda Üniversite Hastanesi bünyesinde Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Kliniği ziyaret edildi.  Hastane Yöneticisi Virgilius Vanagas ile heyet arasında akademik ve tıbbi anlamda yapılabilecek işbirlikleri tartışıldı. Palanga Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Judita Daratiene tarafından fizik tedavi ve diğer bölümlerde hastalara yapılan tedaviler yerinde görüldü. Klaipeda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Arturaz Razbadauskas ile ALSTUD'un gelecek dönemde yürüteceği projeler alanında ve Uluslararası projelerde işbirliği anlaşmaları yapıldı. Erasmus+ ve Horizon2020 programlarında ortaklık anlaşmaları yapıldı. Litvanya'nın en büyük 2. hastanesi ve en gelişmiş teknolojilere sahip üniversite hastanesi olan ve Kaunas şehrinde bulunan Litvanya Sağlık Bilimleri Üniversite Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Prof. Dr. Renaldas Jurkevicius tarafından kabul edilen heyet, çalışma ziyaretinin son gününde hastanede sunumlar ve tanıtımlar yaptı, Hastane yöneticileri tarafından Acil Servisler, Yenidoğan üniteleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniklerinde tanıtımlar yapılan heyet iki ülke arasındaki sağlık alanında çalışmaları farklılıkları yerinde görmüş oldu.
LİTVANYA SAĞLIK HEYETİ ALANYA'YA DAVET EDİLDİ.
ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan ziyaret ile ilgili olarak; İki ülke ve iki şehir arasındaki karşılıklı işbirliklerinin tesisi ve devamı için her platformda desteklerini esirgemeyen başta Dış işleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu,Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Alanya Belediye Başkanı Zir. Müh. Adem Murat Yücel'e teşekkür etti. Bölgenin kalkınmasında büyük önemi olan, Alanya'nın her platformda tanıtımına katkı olabilecek sağlık turizminde her geçen gün artan ivme ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. ALSTUD olarak ziyaret edilen kurumlardan heyetleri Alanya'mıza davet ettik ve çalışmalara hiç ara vermeden devam ediyoruz. 19-21 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü Kentindeki Kafkasya'nın en büyük Sağlık Turizmi Fuarına katılan ALSTUD, hemen ertesinde 23-24 Eylül'de ALSTUD başkan yardımcısı Ahmet Girgin, Güney Rusya Üniversiteler Birliği ve 7. Güney Rusya Bilim Festivaline Rusya'nın Rostov Kentinde katıldı. Bölgenin üniversiteleri ile görüşmeler yapıldı. Alanya için çalışmalara aralıksız devam edileceğini bildiren Dr. Tevfik Yazan, turizmin 4 mevsime yayılması adına projelere ağırlık verileceğini bildirdi.

Mehmet AL
Son Güncelleme: 03.10.2016 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81