Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alınır?

Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alınır?

29 Aralık 2016 Perşembe 01:31
Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Alınır?


Kilo almak birçok insan için kolaymış gibi görünse de aslında bir o kadar zor ve ciddi bir konudur. Biliyoruz ki kilo vermek isteyen insanlar bu süreci kendisine bir eziyete dönüştürürler ne kadar uğraşırsa uğraşsın istedikleri kiloya maalesef kavuşamaz bu durum sürekli olarak tekrar ettiğinde ise olay artık bir diyet değil kendine eziyet olmaktan başka da bir işe yaramayacaktır. İşte kilo almakta aynen böyledir. Kişi ne kadar uğraşırsa uğraşsın doğru bir çizgide değilse istediği kilolara üzülerek söylüyorum ki kavuşamayacaktır.

Bu sarmal içerisine girmiş olan durum yorucu olduğu kadar bir o kadar da uzun bir süreci kapsar buda insanı ister istemez diyet programlarından uzaklaştırır. Zaten bayanların büyük bir bölümünün diyete başlayıp ara vermeleri yani istikrarsızlık durumlarının kaynağı da budur. Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki kilo almak isteyen insanlar kilo vermek isteyen insanlardan daha fazla enerji harcıyorlar. Dilerseniz makalemizin bundan sonraki bölümünde sağlıklı bir şekilde nasıl kilo alabilirsiniz buna detaylı bir inceleme yapalım.

KOLAY KİLO ALMA İÇİN YÖNTEMLER

Öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken konu nasıl bir beslenme programı çizdiğinizdir. Çünkü bir çok insan kilo alacağım diyerek önüne geleni yemekte hatta daha fazla yağlı yiyecekler tüketmekte. Oysaki kilo alımında esas olan beslenmedeki düzendir. Belki de bir sağlık probleminiz olduğu için kilo alamıyor olabilirsiniz. Kilo almanız sizin tam anlamıyla beslenmenizin yeterli olmasıyla gerçekleşecek olan bir durumdur. Eğer ki yeterli düzeyde beslenmiyorsanız zaten kilo alamayacaksınız demektir.

Sağlık noktasında ise yapılan araştırmalar, nevroza, kanser ve anokreksiya hastalıklarının insanın vücudunun dengesini bozduğunu ortaya koyuyor dolayısıyla metabolizmayı engelleyen bu rahatsızlıklar sizin kilo alımınızı da engelleyeceklerdir.

SAĞLIKLI KİLO NASIL ALINIR

Çoğu insan bir anda kilo almak ister ancak bu sağlıklı bir durum değildir. Çünkü bir an önce aldığınız kilolarda beslenme durumunuz önünüze geleni yemekten ibarettir. Bu, arasında en başta gelendir. Ancak bir doktordan yardım aldığınız da ve size beslenme programı çıkardığında sağlıklı beslenme programına da başlamış olacaksınız. Genelde yapılan en büyük yanlış budur. İnsanlar bir şekilde kilo alırım gayesi içerisinde yağlı besinlere doğru yönelirler. Özellikle de hazır gıdalar bu dönemde kullanıldığından size faydasından çok zararı olacaktır. Sonuçta belki birkaç günlüğüne size kilo aldırabilir ancak bu kilolar tamamen sanal kilolardır sağlığınızı bozmaktan daha ileriye de hiçbir zaman gitmeyecektir.

EGZERSİZ YAPARAK KİLO ALMAK

Artık insanlarda yalnızca beslenerek kilo alamayacaklarının farkına vardılar. Bunun içinde sadece beslenerek değil aynı zamanda egzersiz yapmaları gerektiğini biliyorlar. Kilo almak için yapılan egzersizler sonucunda vücudunuzdaki zayıf olan bölgelerinizi çalıştırırsınız böylelikle de sağlıklı bir şekilde kilo alımı sağlayabilirsiniz. Spor her şeyin başında gelir. Kardiyo hareketleri sayesinde beslenmenizi düzene sokacağınız gibi tüm vücut fonksiyonlarınızın da etkin olarak çalışmasını sağlarsınız. Hareket eden bir insan enerji tüketecektir ve bu enerji tüketimi ise beraberinde acıkmanıza neden olur böylelikle daha fazla yemek yiyebilirsiniz.

Sonuç olarak toparlayacak olursak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Kilo almak istiyorsanız yediğinize içtiğinize ve sporunuza dikkat etmeniz gerekir. Bunlardan bir tanesini aksattığınız zaman ya dengesiz bir kilo alacaksınız ya da kilo alımınız gerçekleşmeyecektir. Dengeyi ne kadar düzgün tutturur ve diyet programınızı istisnasız sürdürürseniz başarı elde etmeniz de bir o kadar kolay ve zahmetsiz olacaktır. Aksi takdirde bırakıp başlayarak kilo alımınız da kilo veriminiz de imkânsız olacaktır.
Son Güncelleme: 29.12.2016 01:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81