Yılda bir kez muayene yaptırın

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” ile ilgili basın duyurusu yayımladı.Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yayınlanan basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Yılda bir kez muayene yaptırın

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” ile ilgili basın duyurusu yayımladı.Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yayınlanan basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

04 Ekim 2016 Salı 22:45
Yılda bir kez  muayene yaptırın
Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” ile ilgili basın duyurusu yayımladı.
Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yayınlanan basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:  
Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse % 96’ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur.
Tarama:
Normalde 20 yaşından sonra meme muayenesi ve yılda bir kez doktorda meme muayenesi yaptırmanız önerilir. Bu nedenle, erken dönemde hastalığın yakalanması için kadınların bilgi sahibi olması gereklidir. 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çekilmesi önerilmektedir. Ulusal kanser tarama programı önerilerine göre ülkemizde uygulanan meme kanseri tarama protokolü aşağıda yer almaktadır.
20-40 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi, iki yılda bir klinik meme muayenesi
40-49 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir klinik meme muayenesi, birinci derece akrabalarında meme kanseri varsa iki yılda bir mamografi çekilmesi
50-69 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir klinik meme muayenesi, iki yılda bir mamografi çekilmesi gerekmektedir.
“Erken teşhis hayat kurtarır!” prensibiyle İlçemizde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimiz (KETEM) bünyesinde; meme, kolorektal (kalın bağırsak) ve serviks (rahim ağzı) kanserlerine karşı tarama hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir. Halkımız Alanya Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e doğrudan başvurarak Ulusal kanser standartları çerçevesinde;
Kalın bağırsak kanserleri için 50-70 yaş arası 2 yılda bir dışkıda gizli kan testi,
Rahim ağzı kanserlerinin erken teşhisi için 5 yılda bir 30-65 yaş arası kadınlarpap-smear (sürüntü) ve HPV Testi,
40-70 yaş aralığında ise meme kanseri erken teşhisi için 2 yılda bir yapılacak olan mamografiler ile tamamen ücretsiz hizmet almaktadır.
Sağlıklı yaşam davranışları geliştirerek kansere karşı korunmanız ve yukarıda sayılan yaş gruplarında iseniz tarama programlarına dahil olarak erken teşhis ile uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olmanızı dileriz. Kendize bir şans verin. Taramalar için Alanya KETEM’e başvurun.
Son Güncelleme: 04.10.2016 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81