Uyku kalitesini artırarak kilo vermenizi sağlar!

Son derece besleyici olan süt, kemik sağlığı açısında oldukça önemli bir besindir. Uyumadan önce içilen sütün ise daha fazla faydası bulunmaktadır. Detaylar haberimizin içeriğinde…

Uyku kalitesini artırarak kilo vermenizi sağlar!

Son derece besleyici olan süt, kemik sağlığı açısında oldukça önemli bir besindir. Uyumadan önce içilen sütün ise daha fazla faydası bulunmaktadır. Detaylar haberimizin içeriğinde…

16 Eylül 2020 Çarşamba 23:47
Uyku kalitesini artırarak kilo vermenizi sağlar!

Yatmadan bir bardak süt içmek uyku kalitenizi artırarak kilo vermenize yardımcı olur. Sizin için gece uyumadan önce içilen bir bardak sütün vücuda olan faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

UYKU KALİTENİZİ ARTIRIR

Yapılan birçok çalışma, süt içmenin uyku kalitesini artırdığını göstermiştir. Süt, daha kolay ve daha hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olan triptofan ve melatonin içermektedir. Triptofan, serotonin üretiminde önemli bir yere sahiptir ve bu da ruh halinizin yükselmesine, rahatlamanıza ve aynı zamanda melatonin salgılanması için oldukça önemlidir. Melatonin, sirkadiyen ritmini düzenleyerek uykuya hazırlanmanızı sağlar. Araştırmalar, melatonin ve triptofan takviyeleri almanın uyku zamanında kötüleşebilecek anksiyete ve depresyonu azaltabileceğini ortaya koymuştur.

HARİKA BİR PROTEİN KAYNAĞIDIR

Akşam yemeğini erken yerseniz, gece uyumakta zorluk çekebilirsiniz. Gecenin geç saatlerinde mideniz açlıktan rahatsız olacağı için uyanmanıza neden olabilir. Bu yüzden yatmadan önce bir bardak süt içmeyi deneyebilirsiniz.

PSİKOLOJİK BİR YÖNÜ VARDIR

Yatmadan önce süt içmek uykuya dalmayı kolaylaştırır çünkü bu, rahatlamanıza ve yatmaya hazırlanmanıza yardımcı olan bir gece ritüeline dönüşür. Başka bir teoriye göre de ılık süt içmek çocukken süt içmeyi hatırlattığı için bu da güzel anıları beraberinde getirir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir.

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLABİLİR

Uyku kalitesinin kötü olması fazla kilo almanıza yol açabilir. Bu nedenle onu iyileştirmek normal kilonuza dönmenize yardımcı olur. Yani süt içmek uyku kalitenizi düzeltirken kilo vermenize de yardımcı olur. Süt aynı zamanda besleyici proteinlerle dolu olduğu için, gece geç saatte atıştırmanın yerine geçerek kilo almanızda engel olur.

YAĞSIZ KAS KÜTLESİNİ ARTIRABİLİR

Süt, kazein ve peynir altı suyu adı verilen proteinler içermektedir. Birkaç çalışma, akşamları kazein ve peynir altı suyu proteini tüketmenin gece boyunca kas protein sentezini artırabileceğini ortaya koymuştur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81