TRSM ile birlikte hastaneye yatış oranları azaldı.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruhsal bozuklukları nedeniyle tedavi gören hastaları yeniden topluma kazandırıyor.

TRSM ile birlikte hastaneye yatış oranları azaldı.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruhsal bozuklukları nedeniyle tedavi gören hastaları yeniden topluma kazandırıyor.

06 Temmuz 2018 Cuma 12:52
TRSM ile birlikte hastaneye yatış oranları azaldı.


Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa  Kalay ağır ruhsal rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören, toplumdan kopan  ve  takiplerinde zorluklar  yaşanılan hastaların yeniden  sosyal yaşama kazandırılması, kendi başlarına  bir birey olmalarını sağlamak için hasta  yakınlarına seslenerek; “Gelin hep  birlikte hastalarımızı topluma  kazandıralım, onların sosyalleşmesine katkı sağlayalım" dedi.

‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’yle birlikte  hastaneye  yatış oranı azaldı’

Mustafa Kalay; “ merkezimizde;  kronik bipolar bozukluk, şizofreni, şizoaffektif bozukluk ve atipik psikoz gibi ağır ruhsal  rahatsızlığı olan hastalarımızı ayaktan tedavi etmekte,  öğretmenlerimiz aracılığıyla  sosyalleşmelerini arttıran  faaliyetler düzenlemekteyiz. Takibini yaptığımız binlerce hastamız var bizler devletimizin vermiş olduğu  bu sağlık hizmetinden tüm hastalarımızın faydalanmasını istiyoruz. Bu bağlamda  hasta  yakınlarına  çok iş düşmektedir. Ayrıntılı bilgi için bizle iletişime geçebilirler. Amacımız hem hastanın  hem de bakım veren yakınının  yaşam kalitesini artırmaktır.  Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’miz sayesinde hastaneye  yatış oranımız azaldı. Bu durum Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş’ın  ve yönetim ekibinin, bizlerin göstermiş olduğu gayret ve çabanın bir  ürünüdür. Nörolojik ve sosyal sıkıntıları olan hastalarımızı da düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerimizle takip etmekte, tedavilerinin devamlılığını sağlamaktayız.  
‘Paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirken  bir yandan da  eğleniyorlar’

TRSM’de  sosyal ve bireysel aktivitelerin dışında, vermiş olduğumuz destek ve eğitimler sayesinde hastalarımız paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrenmekte bunları yaparken de  eğlenmektedir. Aldığımız sonuçlar  ise  bizleri oldukça mutlu etmektedir. “dedi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ise  hasta yakınlarına seslenerek;”  merkezimizde hastalarımızın çevresinin  getirdiği  manevi yıkımın ve ruhsal rahatsızlığının  önüne geçmeye çalışmaktayız. Gelin hep birlikte hastalarımızı sosyal yaşama kazandırarak   bir birey olmalarını sağlayalım ve bunu  hep birlikte başaralım.”  Dedi
 

Son Güncelleme: 06.07.2018 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81