Çoğu zaman patlıcanları kullanırken sapını çöpe atarız. Ancak patlıcan sapının birçok faydası bulunmakta ve kolayca hazırlanan karışım ile sindirim sisteminizi hızlandırabilirsiniz.
İçinde bolca vitamin ve mineral olan patlıcan vücudu hastalıklara karşı kuvetlendirir. A, B1 B2 ve C vitaminlerini içeren patlıcan sapı hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunlarımızı gidermeye yardımcı olduğu gibi, bağışıklık sistemine de yardımcı olur.
SİGARA BIRAKMAK İSTEYENLER TÜKETEBİLİR
A ve B1 vitaminleri ile göz sağlığına da yararı olan patlıcan sapı, içinde barındırdığı lif sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. C vitamini barındırdığı için de cilde parlaklık vererek, solunum yolu hastalıklarına karşı bir önleyicidir. Doğal nikotin içerdiği için sigarayı bırakmak isteyen kişilerin de tüketebileceği bir besin kaynağıdır. Ispanaktan sonra en çok demir içeren sebze olarak patlıcan sapı, yorgunluğu da azaltır ve demirin vücuda alınmasını sağlar. İnsülin direncini de dengeleyen patlıcan sapı, antioksidan bakımından da zengindir ve toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
PATLICAN SAPI KARIŞIMI
Yararı çok olan patlıcan sapı ile kolay bir karışım hazırlayıp tüketebilirsiniz. Bu kürün tüketildiği süre içinde dikkat edilmesi gereken birkaç detay bulunmakta. Bu süreçte bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber) yiyecekler tüketmemeye özen gösterilmeli. Çünkü bahsi geçen bu besinler hemoroid gibi hastalıkları tetikleyebilmektedir.
MALZEMELER10 patlıcan sapı
12 bardak su
1/2 çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcan saplarını kesin ve tencereye koyup diğer malzemeleri ilave edin. Karışım kaynayıncaya kadar kapağını açmayın, hatta kaynadıktan sonra da soğutmak için açmayın. Yeteri kadar soğuyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayarladığınız bu karışımı 5 gün üst üste, sabah akşam aç karnına biçimde tüketin.