Sağlık hizmetleri mükemmel olacak!

AGC yönetimi, Alanya'nın yeni sağlık üssü ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Sağlık hizmetleri mükemmel olacak!

AGC yönetimi, Alanya'nın yeni sağlık üssü ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

26 Şubat 2018 Pazartesi 20:27
Sağlık hizmetleri mükemmel olacak!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ve AGC yönetim kurulu üyelerini hastanedeki öğle yemeğinde ağırladı. Taşbaş, gazetecilerle sohbeti sırasında ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hasta sayısının giderek arttığını, aylık hasta sayılarının 70 binden önce 90 bine, şu anda ise 105 bine çıktığını belirterek "Yeni bina çekim gücünü arttırdı" dedi. 
Yeni binaya taşınılmasının ardından ortaya çıkan sıkıntıların da hızla giderileceğini söyleyen Taşbaş 
“Başlangıçlar zordur ancak çok iyi bir ekibimiz var. 140 hekim, 1008 çalışanla, 10 bin metrekarelik eski binamızdan geçtiğimiz 60 bin metrekarelik yeni binamızda sağlık hizmetlerini her açıdan mükemmel hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

'EN YOĞUN SERVİSİMİZ ACİL' 
Acil servise başvuran hastaların neredeyse yüzde 80'inin acil durumlarının olmadığını belirten Taşbaş “Durumu acil olmayan hastalarımızı Aile Hekimlikleri'ne yönlendirerek, hastanedeki yoğunluğu azaltabiliriz. Bu konuda 'Durumunuz gerçekten acil mi?' sloganlı bir kampanya ile bilinçlendirme çalışması yapmak istiyoruz" dedi. En çok hasta başvurusunun olduğu bölümlerin ilkinin acil servis olduğunu söyleyen Taşbaş "Diğer yoğun bölümler ise ortopedi, fizik tedavi, çocuk hastalıkları ve kulak burun boğaz. Şu anda yataklarımızın tamamı dolu" dedi. Taşbaş, şu anda hastanede sadece kendisinin profesör olduğunu, ilerleyen günlerde hastanede doçent ve profesör sayısının artmasını beklediklerini de söyledi. 
Dim ise, her doğumun sancılı olduğunu ancak yeni hastanede başta 'Onkoloji' olmak üzere eksik bölümlerin hızla açılması ve hizmet kalitesinin arttırılmasının önemine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81