Ramazan ayında virüse karşı uyulması gereken kurallar!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerin Ramazan ayı içerisinde ihmal edilmemesi için önemli uyarılarda bulundu.

Ramazan ayında virüse karşı uyulması gereken kurallar!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerin Ramazan ayı içerisinde ihmal edilmemesi için önemli uyarılarda bulundu.

25 Nisan 2020 Cumartesi 21:20
Ramazan ayında virüse karşı uyulması gereken kurallar!

Yeni tip korona virüs salgınının gölgesinde girildiği Ramazan ayı içerisinde uyulması gereken kurallar ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından önemli uyarılar yapıldı. Ramazan ayı içerisinde vatandaşlar arasında iletişimin ve temasın arttığına değinilen Sağlık Bakanlığı açıklamasında, bu durumun salgının seyrini olumsuz etkileyebileceği üzerinde önemle duruldu. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayı içerisinde uyulması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

RAMAZANDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Sağlıklı insanların, istedikleri takdirde oruç ibadetini yerine getirmelerinde hiçbir sakınca yoktur. COVID-19 hastaları, 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olanlar, oruç tutmak istiyorlarsa hekimlerine mutlaka danışmalıdırlar. Dağıtımda görev yapan kişiler, el hijyenine, maskeyi doğru kullanmaya ve sosyal mesafe kuralına uymaya çok özen göstermeliler ve bu konuda bilgilendirilmeliler. Dağıtım görevlileri tarafından hanelere götürülen yardımlar, hane içine girilmeden kapıdan verilmelidir.  Akrabaya, komşuya ve dostlara evde iftar yemeği kesinlikle verilmemeli, bundan özellikle kaçınılmalıdır. Salgından dolayı camiler ibadete kapalı olduğundan teravih, mukabele ve dua gibi ibadetler evde yapılmalı ve toplu ibadet yapılmamalıdır. Seccade, tespih gibi ibadet esnasında kullanılan malzemelerin kişisel olması gerekmektedir. Ramazan ayı içerisinde yapılacak yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken sosyal mesafe kuralına uyulmalı ve maske takmak ihmal edilmemelidir. Evden ayrı geçirilecek vakitlerde insanlarla temas ederken en az bir metre olan sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır. Ekmek ya da pide kuyruğunda beklerken mutlaka maske kullanılmalı ve sosyal mesafe kuralı ihmal edilmemelidir. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81