Pancar Tüketmenin Vücuda Faydaları

Pancar Tüketmenin Vücuda Faydaları

23 Kasım 2016 Çarşamba 15:57
Pancar Tüketmenin Vücuda Faydaları
Pancar düşük kalorili gıdalardan biridir. Yaklaşık 42 kalori içerir. Düşük kalori içeriği kendi porsiyon büyüklüğü ile karşılaştırıldığında doyurucudur.
Pancar, kırmızı, turuncu ve altın pancar olarak bilinir. Pancar düşük kalorilidir, lif ve potasyum bakımından zengin gıdalardır. Kırmızı ve turuncu pancarın pigment bileşikleri arasındaki farklar vardır. Turuncu pancar B ksantin pigmentten zengin iken kırmızı pancar, p Laine pigment bakımından zengindir. Pigment rengi farklı olsa da, onların beslenme yararları aynıdır.
Pancar Kilo Kontrolü İçin İyidir
Pancar düşük kalorili gıdalardan biridir. Yaklaşık 42 kalori içerir. Düşük kalori içeriği kendi porsiyon büyüklüğü ile karşılaştırıldığında doyurucudur. Bu nedenle pancar kilo kontrolü için iyi bir yiyecektir.
Lif Bakımından İyi Bir Kaynak
Pancarda kalp hastalığı riskini azaltan lif vardır. Sağlıklı yetişkinler günlük 2000 kalorilik yemek yemelidir. Pancardaki lif günlük değerinin yaklaşık yüzde 10’unu kapsar. Fiber özellikli olan pancar, bağırsak fonksiyonunu teşvik ederek kabızlığı önler. Açlığı kontrol altına almaya yardımcı olan önemli bir besin öğesidir. Buna ek olarak, kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltabilir. Yetişkinler günde 21-37 gram lif gerekir.
Potasyum Kaynağıdır
Pancar, potasyum açısından zengin gıdalardan biridir. 4-ons porsiyon başına 369 miligram potasyum içerir. Potasyum sıvı ve elektrolit dengesinde desteklenen bir mineraldir. Potasyum tüketmek yüksek kan basıncı riskini düşürmeye yardımcı olabilir. Potasyum ayrıca kan basıncı üzerinde sodyum etkilerini azaltır. Kalp sağlığı için günde 4.700 miligram potasyum tüketmeniz gerekir ama potasyum herkes için sağlıklı değildir. Eğer böbrek hastalığınız veya yüksek kan değerleriniz varsa potasyum size zarar verebilir.
Kalsiyum Kaynağıdır
Pancardaki kalsiyum kemikler için iyidir. Ispanak, brokoli ve pancar diğer yiyeceklere oranla yüksek kalsiyumu olan gıdalardır. Pancar günlük değerin yüzde 13 ya da yaklaşık 130 miligramını içerir. Kalsiyum kemik sağlığı ve gücü için gerekli olan bir mineraldir. Yeterli kalsiyum alımında kas kasılması, hormon salgılanması ve sinir sinyal iletimi sağlanır. Yetişkinlere günlük olarak kalsiyum 1.000 1.200 miligram gerekir.
İltihap Engelleyicidir
Pancarda diğer besinlerde yer almayan betalain vardır. Bu madde hücreleri ve proteinleri korur. Ayrıca betalain iç organları korur ve kalp damar hastalıklarını uzak tutar. Ancak bu madde herkesin vücudunda aynı şekilde çalışmaz. Hastalıkları engelleyici etkisi herkesin genetik yapısına göre farklılık gösterir. çok
Kansere Karşı Korur
Hayvanların tükettiği içme suyuna katılan pancar suyunun mide, kalın bağırsak, sinir sistemi, meme, akciğer ve prostat kanserlerine engellediği ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu hastalıkların ilerlemesini yavaşlattığı da gözlemlenmiştir.
Detoks Etkisi Vardır
Kanın temizlenmesini sağlayan pancar aynı zamanda karaciğerdeki zehirlerin atılmasına yardımcı olur.
Çalışmalar pancar içinde yer alan nitrat maddesinin vücut içinde nitrik oksite dönüştüğünü göstermektedir. Bu da damarları genişlettiği sağlarken, kan dolaşımını kolaylaştırır ve bu nedenle tansiyonu düşürür. Pancar ayrıca dayanıklılığı arttırır. İçeceklerin faydaları için sitemizi ziyaret ediniz. Egzersiz ya da spor öncesinde içilen pancar suyu içerseniz egzersize olan dayanıklılığınız artar ve size dinçlik verir.
Son Güncelleme: 23.11.2016 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81