Otizme su terapi

Yapılan araştırmalara göre dünyada her 68 doğumdan birinde otizm riski görülmektedir. Hızlı artışın nedenleri kesin olarak açıklanamasa da şu anda tek bilinen en etkin tedavinin erken ve yoğun özel eğitim olduğu kabul ediliyor.

Otizme su terapi

Yapılan araştırmalara göre dünyada her 68 doğumdan birinde otizm riski görülmektedir. Hızlı artışın nedenleri kesin olarak açıklanamasa da şu anda tek bilinen en etkin tedavinin erken ve yoğun özel eğitim olduğu kabul ediliyor.

19 Nisan 2018 Perşembe 19:51
Otizme su terapi

Alanya'da özellikle Otizm Spekturum Bozukluğu tanısı almış çocuklarla yaptığı başarılı çalışmalarla adını ulusal ve uluslararası ortamlarda sıkça duyuran Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi yine başarılı bir çalışmaya imza attı.
Kurum bünyesinde özel olarak düzenlenen ısıtmalı hidroterapi havuzunda otizmli bireylere bireysel ve grup halinde aquaterapi uygulamaları yapılıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan kurum kurucusu Psk. Feridun ÖZDEŞ " Otizm Spekturum Bozukluğu tanısı almış bireylerin bilinen en etkin tedavisinin eğitim olduğu bir gerçek. Ancak otizmli bireylerle masa başında ve dört duvar arasında, masaya sıkıştırılarak yapılan eğitimler fayda değil zarar vermektedir. Eğitim modelleri çeşitlendirilmeli ve iletişimi desteklemelidir. Kurumumuz uyguladığı bir çok programın yanısıra özellikle Anadolu Üniversitesi Engelliler Enstitüsünün ve gelişmiş ülkelerin bir çoğunun uyguladığı "Su İçi Müdahele Tekniğiéni de uygulamaktadır.Uygulamalar fizyoterapist, özel eğitim uzmanı, psikolog ve spor koordinasyon eğitmenin ortak çalışmaları ile yürütülüyor. Bu uygulamadan çok net olumlu sonuçlar alıyoruz.   Bunlar kısaca; 

İletişim becerileri gelişiyor, özgüven ve sosyal etkileşim fırsatı, fiziksel uygunluğun korunması,,  davranış problemlerinde azalma, planlama yetisi, motor koordinasyon gelişimi, dikkat süresinde artış, tekrar eden yineleyici hareketlerde azalma, duyusal hassasiyette azalma, bilişsel süreçlerin organizyonu gibi daha sayılabilecek bir çok alanda gelişmeler anlamlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Çalışmalarımıza destek olan bilgileri ile bizleri yönlendiren Doç Dr. Mehmet YANARDAĞ hocaya da teşekkür ederim." – Faruk Çağlar 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81