Organ bağışı ve yeni hayatlar

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Birimi 1 yıl içerisinde 25 böbrek nakli, 10 karaciğer naklini gerçekleştirerek önemli işlere imza attı.

Organ bağışı ve yeni hayatlar

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Birimi 1 yıl içerisinde 25 böbrek nakli, 10 karaciğer naklini gerçekleştirerek önemli işlere imza attı.

19 Ocak 2018 Cuma 21:33
Organ bağışı ve yeni hayatlar

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek, organ naklinde farkındalığı arttırmak adına Organ Nakli Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Çakır, Organ Nakli Sorumlu Uzman Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Arif Aslaner, Nefroloji Kliniği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, Nefroloji Doktoru Üstün Yılmaz, Organ Nakil Koordinatörü Recai Madaslı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan’ı yerinde ziyaret etti. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Doku Koordinatörü Sezer Uğuz ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Muhammet Karaman’da ziyaretçilere eşlik etti.
Başhekim Dr. Tevfik Yazan hastane yönetimi olarak organ naklinde yaptıkları etkinlikler ve çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Dr. Tevfik Yazan ;” bizler her bağış yeni bir hayat yeni bir umut düşüncesiyle ve sloganıyla yola çıktık. Hasta ve hasta yakınlarımızı, bölge halkımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeye farkındalığı arttırmaya devam edeceğiz. İnsan hayatı için hep birlikte hareket edip hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya ve hayat kurtarmaya her daim hazırız.” dedi. Organ Nakli Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Çakır ise organ bağışında birlikte hareket etmeye hazır olduklarını ve birlikte insan sağlığı için önemli işlere imza atacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet ercan erarslan 2018-03-16 16:13:51

Kalbi atan, solunumu devam eden bir kişiyi beyin ölümü gerçekleşti diye götürüp gömebiliyor muyuz.Tabi ki hayır. Peki bu durumdaki kişinin beyin ölümü gerçekleşti diye organlarını almanın hükmü nice ola ki. Dinen bir insanın ölümü ne demek ruhun bedenden çıkmış olması demektir.Beyin ölümü gerçekleşen fakat kalbi halen atan ve solunumu devam edenin ruhu daha henüz bedendedir.Halbuki bu olmadan kalp çalışmaya devam ederken vücut organları çalışmaya devam ederken BEYİN ÖLÜMÜ gerçekleşti doktor raporu kanaati ile kişinin organları kendisi daha ruhu bedende iken organı alınıyor. Çünkü ruh bedende olmasa yani dinen ölse solunum ve kalbi durmuş olsa organ işe yaramıyor.Görüldüğü gibi organ nakli neresinden bakarsanız bakın bir muamma.Beyin ölümü gerçekleşti denilip aylar ve seneler sonra tekrar normale dönen insanlar mevcuttur.Bazı Avrupalı doktorların "beyin ölümünün bir safsata olduğuna ilişkin makaleleri bile mevcut.Hukuken ölümle,tıbben ölüm ve fıkhen ölüm birbirinden çok farklıdır.

banner81