Merdiven altı makyaj ürünleri tehlike saçıyor!

Kadınların vazgeçilmezi olan makyaj malzemelerinde merdiven altı ürünler sağlığı büyük tehdit altına alıyor. Ürünlerde sertifikaya çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Merdiven altı makyaj ürünleri tehlike saçıyor!

Kadınların vazgeçilmezi olan makyaj malzemelerinde merdiven altı ürünler sağlığı büyük tehdit altına alıyor. Ürünlerde sertifikaya çok dikkat edilmesi gerekiyor.

23 Şubat 2020 Pazar 19:20
Merdiven altı makyaj ürünleri tehlike saçıyor!

Kadınların vazgeçilmezi olan makyaj malzemelerinde merdiven altı ürünler sağlığı büyük tehdit altına alıyor. Ürünlerde sertifikaya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kadınların hayatının her alanında makyaja verdikleri önem herkes tarafından biliniyor. Birden fazla makyaj malzemesi günlük yaşamdan özel günlere kadar kullanılırken sertifikasız olan merdiven altı ürünlerin sağlık açısından büyük tehlike arz ettiği belirtiliyor.

Ucuz Makyaj Ürünlerinden Uzak Durun

Döviz kurunda yaşanan arış ve ithal edilen kozmetik ürünlerinin vergisindeki yükseliş sebebiyle ucuz makyaj ürünlerine ilgi artış gösterirken ucuz olduğu için sahte ürünleri tercih eden kişiler sağlıklarını büyük bir tehlikeye atıyor. Satın alınan ucuz kozmetik ürünlerinin kişiye hem fiziksel hem de psikolojik olarak zarar verdiği belirtilirken merdiven altı ürünler insan sağlığına doğrudan bir tehdit saçıyor.

Alerjik Yan Etkileri Olabiliyor

Tamamen sağlıksız koşullarda üretilen makyaj ürünleri kişilerin sağlığını doğrudan tehdit altına alırken uzmanlar sık sık yaptıkları uyarılarda sağlıksız alanlarda üretilen ve alıcıya sunulan kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin zararlarından ve bu maddelerin alerjik yan etkilere yol açtığını dile getiriyor. Ayrıca bu sağlıksız malzemeler kanserojen madde içerebildiği gibi vücudun hassas alanlarında kullanılması durumda da birçok cilt hastalığına davetiye çıkarabiliyor. Göz ve gözün çevresine sürülen sağlıksız ürünler görme kaybına kadar ciddi sağlık problemleri doğurabiliyor. Bu tarz sağlık problemleri yaşayan kişilerde psikolojik travmalarda baş gösterebiliyor.

Merdiven Altı Malzemeler Akne ve Sivilce Problemini Arttırıyor

Uzmanlar merdiven altında üretilen ve piyasaya ucuza sunulan kozmetik ürünlerinin akne ve sivilce problemlerini arttırdığını da belirtiyor. Bu sağlıksız malzemeler kullanıldığında cilt fazla yağ üretiyor ve gözeneklerin içine dolarak tıkanmasına yol açıyor. Bütün bu sağlık problemlerine maruz kalmamak için kozmetik ürün alımında güvenilir ve sertifikası bulunan malzemeleri tercih etmek gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81