Kamu hastanelerinde sağlık turizmi atağı!

Kamu hastanelerinde sağlık turizmi atağı!

10 Ağustos 2017 Perşembe 21:06
Kamu hastanelerinde  sağlık turizmi atağı!
Sağlık turizmi ile ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik ile kamu hastaneleri de artık bu alanda hizmet verebilecek.
13 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanırken, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterleri yerine getiren kamu hastaneleri, yurt dışından direkt hasta alabilecek. 
Yönetmelikte, konuyla ilgili olarak, "Uluslararası sağlık turizmi kapsamında faaliyette bulunabilmek için; sağlık tesisinin ve aracı kuruluşun uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi alması zorunludur" denildi. 
Sağlık Bakanlığı, turist getirmek isteyen hastanelere yönelik birçok kriter belirledi. 
Hastaneler, sağlık turizmi hizmeti verecek doktorun tüm bilgilerini internette detaylı bir şekilde anlatacak. Turistler, hekimle ilgili istediği bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek. 
Ayrıca hastaların klinik ve laboratuvar bulguları, yapılan incelemeler ve taburcu edildikten sonra hastanın yapması gerekenler, turistin kendi dilinde hazırlanarak, imza karşılığında teslim edilecek. Ayrıca, turistin ödemelerini, gelmeden önce depozito olarak hastanenin
hesabına yatırabileceği bir altyapı oluşturulacak. 
Yabancı hasta getirme imkanından yararlanmak isteyen hastaneler, İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacak. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği 7 ana başlıktaki 9 kriteri yerine getiren hastaneler, turist getiren aracı kuruluşlarla anlaşma yapabilecek. Bu sayede sağlık turistinin rahatlıkla hastanelere ulaşması sağlanacak.
 
Son Güncelleme: 10.08.2017 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81