İşte koronavirüsünden korunmanın yolları!

Çin’de ortaya çıkan ve Vuhan kentinde başlayarak ülke geneline yayılan daha sonra tüm dünyayı tehdit altına alan koronavirüs herkesin korkulu rüyası haline geldi. Binlerce kişiyi hayattan koparan ölümcül virüsle ilgili her şey oldukça merak ediliyor ve virüsten korunmanın yolları aranıyor.

İşte koronavirüsünden korunmanın yolları!

Çin’de ortaya çıkan ve Vuhan kentinde başlayarak ülke geneline yayılan daha sonra tüm dünyayı tehdit altına alan koronavirüs herkesin korkulu rüyası haline geldi. Binlerce kişiyi hayattan koparan ölümcül virüsle ilgili her şey oldukça merak ediliyor ve virüsten korunmanın yolları aranıyor.

25 Şubat 2020 Salı 23:32
İşte koronavirüsünden korunmanın yolları!

Çin’de ortaya çıkan ve Vuhan kentinde başlayarak ülke geneline yayılan daha sonra tüm dünyayı tehdit altına alan koronavirüs herkesin korkulu rüyası haline geldi. Binlerce kişiyi hayattan koparan ölümcül virüsle ilgili her şey oldukça merak ediliyor ve virüsten korunmanın yolları aranıyor. Çin’de başlayarak hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs nasıl bulaşıyor? Koronavirüsten korunmak için nelere dikkat edilmeli? Koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır? İşte virüsle ilgili merak edilen her şey…

Yeni Tip Koronavirüs Nedir?

Yeni tip koronavirüs yani 2019-nCV Çin’in Vuhan kentine baş göstermiş ve hızla ülke geneline yayılmıştır. Solunum yoluyla bulaşan ve genel olarak öksürük, nefes darlığı ve ateşle kendini gösteren bu virüs yapılan detaylı araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020 tarihinde tanımlanmıştır. İlk olarak bölgede bulunan deniz ürünleri ve hayvan pazarında tespit edilen virüsün daha sonra insandan insana bulaştığı gözlemlenmiştir.

Koronavirüs Nasıl Bulaşır?

 Koronavirüsün bulaşma yolları başta solunum yoluyla gerçekleşir. Virüsü taşıyan bireyin aksırma veya öksürmeleri sonucunda ortaya saçılan damlacıkların solunması sonucunda hastalık bulaşır. Ayrıca hastaların ortaya saçtığı solunum parçacıklarına dokunulması sonucunda eller yıkanmadan yüze, burun kısmına, göze veya ağıza sürülmesi sonucunda da virüs bulaşabilir. Bu sebeple ellerin düzenli şekilde dezenfekte edilmeden yüze temas ettirilmesi tehlikelidir.

Koronavirüs Tanısı Nasıl Konur?

Dünyayı tehdidi altına alan yeni tip koronavirüs tanısını koymak için ülkemizde gerekli olan moleküler testler mevcuttur. Virüs tanısı konuması için gerekli olan test yalnızca Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında gerçekleştirilmektedir.

Koronavirüsten Korunmak İçin Önemli Öneriler

Yeni tip koronavirüs salgınından korunmak için ilk olarak el temizliğine oldukça dikkat edilmelidir. Ellerin en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanması gerekir. Eğer su ve sabun yoksa alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Ellerinizi yıkamadan ağız ve yüz bölgenize dokunmamanız gerekir. Hasta olduğu anlaşılan kişilerden uzak durmak faydalıdır. Toplu alanlarda hasta kişilerle temas edildiyse ellerin güzel bir şekilde dezenfekte edilmesi gerekir. Ellerin sık sık yıkanması oldukça önemlidir. Günlük yaşamda kişilerin öksürük veya hapşırma sırasında ağır ve burun kısmını tek kullanımlık peçete ile örtmesi gerekmektedir. Kağıt mendilin bulunmaması durumunda da dirsek içi kullanılması gerekir. Gerekli kalınmadıkça toplu bölgelere girilmemesi önerilmektedir.

Koronavirüs Aşısı Var Mı?

Çin’de başlayan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs için henüz bir aşı bulunmamaktadır. Ancak virüse karşı insanlar üzerinde güvenle kullanılabilecek bir aşının en erken yılda üretileceği bilgileri verilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81