İlk yerli aşı Tetanos- Difteri kullanıma hazır                 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ulusal standartlara uygun şekilde üretilen Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

İlk yerli aşı Tetanos- Difteri kullanıma hazır                 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ulusal standartlara uygun şekilde üretilen Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

25 Kasım 2020 Çarşamba 21:34
İlk yerli aşı Tetanos- Difteri kullanıma hazır                 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Bakanlık tarafından desteklenen ve 2015 yılından bu yana yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Çalışmaların ilk sonuçlarını aldıklarını söyleyen Bakan Koca, uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşının kullanıma hazır olduğunu bildirdi.

‘TETENOS-DİFTERİ AŞISI TAMAMLANDI’

Bakan Koca, şu açıklamalarda bulundu:

‘Bakanlığımızın onaylayıp desteklediği proje ilk ürünlerini verdi. Teknoloji transferini de kapsayan aşı çalışması başarıyla sonuçlandı. Erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandı.’

‘YERLİ AŞI ÜRETİMİ SÜRECİ YENİ MÜJDELERLE DEVAM EDECEK’

Ankara’da 2015 yılında başlanan çalışma kapsamında yüklenici firma Turk İlaç'ın ilk dolumu 2017’de yılında yaptığını sözlerine ekleyen Koca, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘İyi Üretim Prosesi (GMP) belgesi olan tesislerde antijen üretimi de dahil tüm süreçler yerli imkanlarla tamamlanarak üretime geçildi. Gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının ilk teslimatı Bakanlığımıza yapıldı. Böylece yerli aşı üretiminin gündemde olduğu bir dönemde bu alanda önemli bir başarıya imza atılmış oldu. Yerlileşme politikası çerçevesinde başlattığımız yerli aşı üretimine yönelik süreç yeni müjdelerle devam edecek. Hayırlı olsun.’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81