Hastanede bir ilk daha

Hastanede bir ilk daha

30 Haziran 2017 Cuma 20:18
Hastanede bir ilk daha
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni bir ilke daha imza atılarak, 60 yaşındaki hastaya Ters Omuz Artroplastisi (fonksiyonlarını kaybetmiş bir eklemin cerrahi yolla yeniden şekillendirilmesi) operasyonu başarılı bir şekilde uygulandı. 
 
Alanya Alaaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında gerçekleşen ortak kullanım sözleşmesiyle birlikte ortak sağlık çalışmaları başarılı bir şekilde devam etmekte olup, Türkiye’de 17 üniversitede uygulanan bu anlaşma sayesinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (Alanya EAH) daha önce yapılmayan ameliyatlar yapılmaya başlandı.
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aslan tarafından sağ omzunda kemik tümörü, omuz ekleminde yoğun kireçlenme ve dejenerasyon şikayeti bulunan Nivim Demirkaya’ya (60) uygulanan bu operasyon ilçede ilk kez gerçekleştirilmiştir.
ALKÜ Alanya EAH Başarılı Operasyonlarla Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor.
Başaralı bir operasyonun ardından 1 hafta sonra hastaneden taburcu edilen Nivim Demirkaya’yı taburculuk öncesi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Başhekim Dr. Tevfik Yazan ile birlikte hastanemizi ve üniversitemizi daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışmaktayız. Bugün buraya Alanya’da ilk defa yapılan bir ameliyatın sonucunu görmek için geldik. Alanya’mızda ilk defa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Arslan tarafından yapılan Ters Omuz Artroplastisi ameliyatı sonrası hastamızın durumu çok iyi. Fizik tedaviyle ile birlikte daha da iyi olacaktır. Sağlık Bakanlığımızın katkılarıyla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ortak kullanım sözleşmesi yapıldıktan sonra Başhekimiz Dr. Tevfik Yazan ile birlikte Üniversitemizi ve hastanemizi çok iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışmaktayız. İlçemizde bulunmayan bölümleri açmaya yeni uzmanlık 
alanlarını hastalarımıza kazandırmaya devam etmekteyiz. Tüm alanlarda yeni öğretim üyelerimiz ve akademik personellerimiz de gelmeye devam edecektir. Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyesi sayımız 35 civarında olup fakültemiz ciddi bir ivme kazanmıştır. Bu ilkleri Alanya’mızda yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hastamız Nivim Demirkaya’ya geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.
"Sağlık Hizmetinde Çıtayı Yükseltmeye Devam Etmekteyiz "
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan ise; “İlçemizde verdiğimiz sağlık hizmetinde çıtayı yükseltmeye devam etmekteyiz Üniversitemizle beraber Tıp Fakültemizin açılmasıyla birlikte farklı branşlardaki eksikliklerimizi hızla tamamlıyoruz. Sağlık hizmetimizin daha üst seviyeye taşınması noktasında ve hastane olarak ihtiyacımız olan branşlarımızın açılması hususundaki katkılarından dolayı Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na teşekkürü bir borç bilirim. Sağlık hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Operasyonun ardından 1 hafta servisimizde yatarak tedavi gören Hastamız Nivim Demirkaya’ya bu süreçte rehabilitasyon programı uygulanmıştır. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.
Doç. Dr. Ahmet Aslan “Bu Operasyon Yapacağımız Başarılı Operasyonların Bir Başlangıcıdır”
Alanya’da çok güzel işlere imza atacaklarını belirten ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Ahmet Aslan; “Hastamız Nivim Demirkaya’ya başarılı bir Ters Omuz Artroplastisi uyguladık. Operasyon sonrası uygulanan rehabilitasyon programı ile de hareket kısıtlılığını giderdik. Bu ameliyat daha sonra yapacağımız başarılı operasyonların bir başlangıcıdır. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin adını başarılı operasyonlarla duymaya devam edeceksiniz” dedi. 
Duygularını ifade eden Nivim Demirkaya ise; “Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Doktoruma, hastane yönetimine, hastane çalışanlarına ve emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerek hastane personeli gerekse doktorum tedavim süresince benimle yakından ilgilendiler. Her şeyden çok memnunum. Sağlığıma tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayım” dedi.
 
Son Güncelleme: 30.06.2017 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81