Hangi besin böbrekleri temizler?

Genellikle hiçbir belirti göstermeden ilerleyen böbrek hastalıkları son evreye geldiğinde şiddetli bulgularla kendini belli eder. Böbrek hastalığına yakalanmadan önce mutlaka önem almak gerekir. Peki, böbrek ağrısı neden olur? Böbrek hastalıkları belirtileri nelerdir? Hangi besin böbrekleri temizler?

Hangi besin böbrekleri temizler?

Genellikle hiçbir belirti göstermeden ilerleyen böbrek hastalıkları son evreye geldiğinde şiddetli bulgularla kendini belli eder. Böbrek hastalığına yakalanmadan önce mutlaka önem almak gerekir. Peki, böbrek ağrısı neden olur? Böbrek hastalıkları belirtileri nelerdir? Hangi besin böbrekleri temizler?

29 Eylül 2020 Salı 16:02
Hangi besin böbrekleri temizler?


 

Toplumda çok sık rastlanan böbrek hastalığı, belirtileri çok geç ortaya çıkan bir hastalıktır. Ülkemizde birçok kişi bu hastalığın farkında değil. Yapılan araştırmalar kronik böbrek rahatsızlığı olan kişilerin sadece yüzde 10’unun farkında olduğunu ortaya koymuştur. Kronik böbrek hastalığı olan kişiler genel olarak hastalığın son evrelerine geldiği zaman fark ederler. Böbrek rahatsızlığı hekim teşhisiyle ortaya çıkan bir rahatsızlık olmasının yanı sıra kişinin kendisinin de fark edebileceği bazı durumlar olabilir. İşte böbrek hastalığının belirtileri...

YORGUNLUK VE BİTKİNLİK HALİ

Börek işlevleri azalırsa kan temizlenemez ve kanda bulunan zararlı maddeler artmaya başlar. Bu da kişilerde halsizliği yol açar. Bunun yanı sıra böbrek hastalığı kansızlığa bu da halsizliği neden olmakta.

UYKUSUZLUK

Böbrekler kanı yeteri kadar temizleyemediğinde zararlı maddeler kana geçer, bu durumda beraberinde uykusuzluğu getirir.

CİLTTE KURULUK VE KAŞINTI

Böbrekler kandaki mineral ve besin dengesini sağlayamadığı zaman ciltte kuruluğa ve kaşıntıya yol açar

SIK İDRARA ÇIKIYORSANIZ

Böbrek filtrelerinin hasar görmesi sık idrara çıkmaya neden olur. Özellikle geceleri sık idrara çıkmak böbrek hastalığının habercisidir.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

Böbrek filtrelerinde hasar oluştuğu zaman kan hücreleri idrar yollarına karışır. İdrardan kan gelmesi böbreklerin düzenli çalışmadığını gösterdiği gibi çeşitli enfeksiyonlarında habercisi olabilir.

GÖZLERİNİZİN ETRAFINDA İNMEYEN ŞİŞLİK VARSA

Göz çevresinde oluşan şişlikler geçmek bilmiyorsa bu böbrek rahatsızlığının habercisi olabilir. Bu gibi göz şişlikleri vücutta kalması gereken proteinin idrar yoluyla dışarı atıldığını gösterir.

AYAK BİLEKLERİNİZ ŞİŞİYORSA

Böbrek işlevleri azaldığı zaman vücutta sodyum tutulması yaşanır. Bu tutulmada el ve ayakların şişmesine yol açar.

İŞTAHINIZ AZALDIYSA

İştah kaybı birçok nedenden ortaya çıkabilir. Ancak bu durum aynı zamanda böbrek rahatsızlığının da habercisidir.

KASLARINIZA KRAMP GİRİYORSA

Böbrek yetmezliği vücutta bulunan mineral ve sıvı dengesizliği böbrek işlevlerinin bozulması sonucu görülür. Kalsiyum ve fosfor düştüğü zaman kaslarda ağrı ve kramplar görülmeye başlar.

HANGİ BESİN BÖBREKLERİ TEMİZLER?

Tükettiğiniz besinlere dikkat ederek böbreklerinizin temizlenmesini, çeşitli hastalıklara karşı korunmasını sağlayabilirsiniz. Sizin için böbrek sağlığı açısından faydalı olan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

ELMA

İçerisinde bol miktarda lif bulunduran elmayı böbrek hastalıklarından korunmak için tüketebilirsiniz. Ayrıca mesane ve idrar problemlerine karşı iyi geldiği de bilinmektedir.

AYRIK OTU

Ayrık otu, vücuttaki pis kanı ve toksinlerin temizlenmesini sağlar.

BALKABAĞI

Balkabağı böbreklerde biriken taşların dışarı atılmasını sağlar ve böbrekleri temizler.

MAYDANOZ

Vücuda enerji sağlamasının yanı sıra hastalıklara karşı kalkan görevi görür.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Çinko ve demir mineralleri açısından zengin olan kabak çekirdeği, omega-3 etkisi sayesinde böbrek hastalıklarında oldukça faydalıdır.

MÜRDÜM ERİĞİ

Vücuttaki demir emilimine yardımcı olan mürdüm eriği, A-B-C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Böbrek hastalıkları başta olmak üzere, kalp ve kolesterol hastalıklarında da birebirdir.

SOMON

Somon, tıpkı elma gibi hastalıktan koruyucu ve böbreğin rahat bir şekilde tüm fonksiyonları yerine getirebilmesi için gerekli olan mineralleri içeriğinde bulundurur.

PİRİNÇ

Pirinç ve pirinç lapaları böbrek hastalıklarında kaybolan kalorilerin yerine konması ve hastalık seyrinin normale dönmesi, yaşam kalitesinin artması için oldukça önemli bir besindir.

ADAÇAYI

Sindirim sisteminden kaynaklı birçok sorunu gideren adaçayı haftada birkaç kez tüketildiği zaman hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemlerin giderilmesini. İçeriğinde bulunan A, B ve C vitaminleri sayesinde böbreklerinize bağlı birçok rahatsızlığı önleyemeye yardımcı olur.

SU

Su böbrekler ve genel vücut sağlığı açısından en önemli yaşam kaynağıdır. Böbreklerin görevini yerine getirebilmesi için günde birkaç litre tüketilmesi gereken su, gün boyu vücuda giren zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

YOĞURT

Yoğurt, probiyotik olduğu için böbrekler için önemlidir. İyi bakteriler böbreğin bağışıklık kazanmasını sağlar.

KARPUZ

Karpuz diüretik özelliğiyle bilinen bir meyvedir. Böbrek kumunu temizler ve tuzun çözünmesini sağlar.

KUŞBURNU

Kuşburnu vücudun hastalıklarla savaşma mekanizmalarını destekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81