Dr. Yazan, Alanya basını ile buluştu

Dr. Yazan, Alanya basını ile buluştu

07 Aralık 2017 Perşembe 22:05
Dr. Yazan, Alanya  basını ile buluştu
Başhekim yeni hastaneye taşınma sürecini anlattı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni hizmet binası düzenlenen kahvaltılı toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Başhekim Yazan, taşınma süreci ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi
 
Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tanıtan kahvaltıya ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, AGC Başkan Yardımcısı Rıza Yanık ile Alanya’da faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan AGC Başkanı Dim, "Artık Alanya'nın bir devlet üniversitesi ve donanımlı bir hastanesi var. Yıllardır siyasilerin vaat ettiği hastane açıldı. Emeği geçenleri kutluyorum" diyerek bu yatırımların Alanya için önemine dikkat çekti. 
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yazan ise, ALKÜ ile imzaladıkları ortak kullanım protokolünün ardından hastaneyi üniversiteyle birlikte kullanmaya başladıklarını belitti. Yazan, “Bunun bize büyük katkısı oldu. Bir süredir hastanenin açılmasını bekliyorduk. Mevcut hastanenin yetersizliği verilen hizmeti olumsuz etkiliyordu. Hastane bir ev taşımaya benzemez. Fiziki aparatların çoğu taşındı. Yatan hastaların yoğun bakım dahil taşınma işlemleri başladı. Burada bir hastanın burnu dahi kanamadı. 300'e yakın hastayı kimsenin kılına zarar vermeden taşıdık. Bu bir gün içinde oldu. Türkiye'de bunun örneği yok. Sağlık hizmeti kesintiye uğramadı. 417 yatakla hizmete başladı. İlk gün 450 hastaya hizmet verdik” şeklinde konuştu.  
Basın mensuplarının sağlık turizmine yönelik sorularını da yanıtlayan Yazan, "Sağlık turizminde bir federasyon kurduk. İlk sağlık turizmi araştırma ve uygulama merkezini oluşturduk. TURSAF olarak da müthiş bir kazan kazan politikası güttük. Alanya ve turizm için çalışmaya devam ediyoruz. Yurt dışından farklı doktor gruplarını getireceğiz. Yurt dışından hastalar, tatile gelenler tedavi olmak için direkt Alanya'ya gelecek. Onlara vereceğimiz uygun imkanlarla onlar bizim reklamımızı yapacak. Karşılıklı mutabakatlar sağlandı. Türk cumhuriyetleri, Orta Doğu ve MENA ülkelerini ülkemize çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Federasyonun bu toplantılarını rapor haline getirip muhatap bakanlıklara sunulacak. Alanya'yı sağlık turizminde merkez haline getirmek için çalışacağız" dedi. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bünyesine yanık ünitesi kazandırmak için gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Yazan,  “Hastanemizde ayrıca organ nakli de olacak. Organ nakli başladığında ambulans helikopter de hizmete girecek” diye konuştu. 
ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güneş de, "Hem ALKÜ hem hastane kazandı ama asıl kazanan Alanya oldu. 42 öğretim görevlimiz var. Tıp Fakültesi çok daha hızlı büyüyor. Eylül ayında hemşirelik bölümünü açacağız. Fizyoterapi ve tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü açacağız. Eylülde Diş Hekimliği Fakültesi'ni de hayata geçirmek istiyoruz. Alanya burada bir sağlık merkezi olacak" ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 07.12.2017 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81