Diş apsesine ne iyi gelir?

Diş apsesine ne iyi gelir? Diş apsesi, iyi bakılmayan ve hijyeni ihmal edilmiş olan dişlerde zaman zaman ortaya çıkan son derece ciddi bir durumdur. Özellikle çok büyük bir ağrı verir. Hatta bunun zonklayan bir yapısı söz konusudur. Bu problemden kurtulmak adına yapılacak birçok şey vardır.

Diş apsesine ne iyi gelir?

Diş apsesine ne iyi gelir? Diş apsesi, iyi bakılmayan ve hijyeni ihmal edilmiş olan dişlerde zaman zaman ortaya çıkan son derece ciddi bir durumdur. Özellikle çok büyük bir ağrı verir. Hatta bunun zonklayan bir yapısı söz konusudur. Bu problemden kurtulmak adına yapılacak birçok şey vardır.

10 Haziran 2020 Çarşamba 17:33
Diş apsesine ne iyi gelir?

Diş apsesi, iyi bakılmayan ve hijyeni ihmal edilmiş olan dişlerde zaman zaman ortaya çıkan son derece ciddi bir durumdur. Özellikle çok büyük bir ağrı verir. Hatta bunun zonklayan bir yapısı söz konusudur. Bu problemden kurtulmak adına yapılacak birçok şey vardır.

Diş Apsesi Nedir?

Diş apsesi; genellikle bakteri kökenli olan enfeksiyondan dolayı diş eti ya da dişte ortaya çıkan bir birikintidir. Birden çok belirtisi olsa da bunların içinde en belirgin olanı ağrıdır. Tedavi edilmemesi durumuna farklı birçok soruna neden olur. Bu yüzden bir an önce müdahaleyi gerektirir.

Diş Apsesi Türleri Nelerdir?

  • Diş apsesi türleri içinde üç farklı başlık yer alır. Bunlardan birisi periapikal olarak bilinir. Özellikle diş köklerinin uç kısmında bulunur.
  • Zaman zaman apse diş etinin olduğu yerde de görülür.
  • Bunun yanı sıra periodontal apse adıyla diş kökünün olduğu yerin hemen yanındaki alanda da görülebilmektedir.

Diş Apsesine İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

  • Diş apsesine ne iyi gelir: İrin birikmesi olarak tanımlanan bu durumuna yönelik en iyi çözümlerden birisi nar suyunun içilmesidir. İçinde yer alan farklı vitaminler sayesinde apsenin kurutulmasını sağlar.
  • Isırgan otu son derece sık tercih edilen bir bitkidir. Birçok farklı rahatsızlıkta olduğu gibi bunda da fayda sağlar. Bir miktar ısırgan otunu kaynatmanız gerekiyor. Bunun ardından ardıç ile karıştırın. Daha sonra uygulamak yeterli olacaktır.
  • Diş apsesi ile mücadele için aynı zamanda meyan kökünü de deneyebilirsiniz. Çok uzun sürmeyen bir hazırlanışı var. Buna göre bir fincan dolusu suyla kaynatılması şarttır. Günde en az 2 en fazla 3 kere olacak şekilde tüketilmesi gerekir. Bu karışımın apseyi gidermede çok etkili olmasının yanı sıra ağız içinde, dişlerde plak oluşumunun da önüne geçer.
  • Gargara yaparak bu sorundan kurtulmak mümkün. Bunun için birden çok alternatif söz konusu olsa da bunların içinde özellikle ratanya iyi bir seçim olacaktır. En fazla 250 mg kaynayan bir suyun içine, sadece bir çay kaşığı kadar koyun. Daha sonra bunu demleyin. Ağızda gargara yapabilirsiniz. Çay şeklinde bunu içmek de mümkündür.
  • Diş apsesini gidermek için kuru nane seçimi yapılabilir. Hem çay olarak içebilir hem de gargara için kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey ise iki kaşık nanedir. Bunun kuru olması lazım. Suyla karışımını sağlayın. Kısa sürede istenilen sonucu bununla almak mümkündür.

Diş apsesine ne iyi gelir: Diş apsesine kesin bir çözüm yolu arayan kişiler; at kuyruğu otunu bunun için kullanabilirler. Suda 10 dakika boyunca kaynatılması ve ardından da gargara yapılması gerekir. Aynı mantık ile papatya çayını tercih edebilir ve dişte oluşmuş olan apseye bir son verebilirsiniz. Bunların etkisi kanıtlanmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81