Beklenen rapor yayınlandı! ‘Koronavirüs insan yapımı’

Kovid-19'un insan eliyle yapıldığını söyledikten sonra ABD’ye kaçan Çinli Virolog, söz ettiği raporu yayınladı. Raporda, virüsün doğada ortaya çıkamayacak kadar olağan dışı özellikleri bulunduğu; yarasalarla kurulan bağlantı ve yayınlarında halkı aldatmaya yönelik olduğu bilgileri yer alıyor.

Beklenen rapor yayınlandı! ‘Koronavirüs insan yapımı’

Kovid-19'un insan eliyle yapıldığını söyledikten sonra ABD’ye kaçan Çinli Virolog, söz ettiği raporu yayınladı. Raporda, virüsün doğada ortaya çıkamayacak kadar olağan dışı özellikleri bulunduğu; yarasalarla kurulan bağlantı ve yayınlarında halkı aldatmaya yönelik olduğu bilgileri yer alıyor.

16 Eylül 2020 Çarşamba 23:40
Beklenen rapor yayınlandı! ‘Koronavirüs insan yapımı’

Kovid-19’u inceleyen ilk bilim insanlarından biri olan ve virüsün insan eliyle yapıldığını söyledikten sonra ABD'ye kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, ‘Bilim adamı ekibimle ilk raporumu hazırladım ve çok yakında dünya ile paylaşacağız’ açıklamasında bulunmuştu.

Dr. Li Meng Yan, Shu Kang, Jie Guan ve Shanchang Hu'un konuya dair merakla beklenen raporu yayınlayarak öne sürdüğü iddiayı kanıtladı. Raporda, virüs geninin olağanüstü özelliklere sahip olmasından dolayı laboratuvarda oluşturulduğu bilgisine yer verildi. Aynı zamanda virüsün yarasa ve pangolin ile bağlantılı olduğuna yönelik ortaya çıkan yayınlarında şüpheli ve sahtekarlık olduğu bilgisi paylaşıldı.

‘LABORATUVAR ORTAMINDA YAPILDI’

Kovid-19 geninin incelendiği raporda, virüs geninin olağan dışı özellikleri bulunduğu ve bu durumun bir doğal evrimden ziyade, virüsün sofistike laboratuvar modifikasyonuyla yapıldığını gösterdiği öne sürüldü.

‘DOĞADA ORTAYA ÇIKAMAYACAK ÖZELLİKLERE SAHİP’

Doğal köken teorisinin yaygın olduğu fakat önemli bir destekçisinin olmadığı belirtilen raporda, koronavirüsün hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik bir virüsle tutarsız biyolojik özellikleri bulunduğu belirtildi. Raporda, başka proteinlerin koronavirüs parçacıklarının dış kabuğunu süslediği, konakçı hücre reseptörleri ile etkileşime aracılık ettikleri ve bu sayede konakçı aralığını belirlemeye yardımcı oldukları için enfeksiyonda önemli bir rol oynadıkları belirtilirken Kovid-19’daki reseptör bağlayıcı motifin doğadan ortaya çıkamayacağı ve genetik mühendisliği ile yapılmış olması gerektiği belirtildi.

‘HALKI ALDATMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYACAK’

Virüsün yarasa ve pangolin ile bağlantılı olduğuna yönelik ortaya atılan bilgilerin son derece şüpheli ve muhtemelen düzmece olduğu bilgisine yer verilen raporda, bu uydurmaların halkı aldatmak için üretildiği ve bilimsel topluluk ile vatandaşları Kovid-19 gerçek kimliğini öğrenmekten mahrum bırakacağı ifade edildi.

EK RAPORLAR DA YAYINLANACAK

Kısa süre içinde ek raporlarında yayınlanacağı belirtilirken Kovid-19’un bir laboratuvarda geliştirildiği ve işlev kazanım araştırması ürünü olduğunu ifade edildi. Raporda Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün (WIV) çok uzun yıllardır Kovid-19 gözetim çalışmaları yürüttüğü, dünyanın en büyük Kovid-19 koleksiyonuna sahip olduğu vurgulanırken ‘Açıkça görülüyor ki, WIV ve diğer ilgili laboratuvarların bu tür Spike/ RBM mühendisliği ve kazanç işlevlerini gerçekleştirmesi ve başarması için teknik engel mevcut değildir’ açıklaması yapıldı.

‘DOĞANIN EŞİT DERECE BİR VİRÜS YARATMASI NADİRDİR’

Aynı zamanda raporda şu ifadelere yer verildi:

‘Doğal rekombinasyon olayı SARSCoV-2'nin ortaya çıkmasından sorumluysa, ZC45/ ZXC21 benzeri virüs ve SARS benzeri bir RBM içeren bir koronavirüs, S1/nadir bir rekombinasyon şekli olan RBM. Dahası, SARS insanlık tarihinde yalnızca bir kez meydana geldiğinden, doğanın SARS'a bu kadar akıllı bir şekilde benzeyen bir virüs üretmesi en azından eşit derecede nadir olacaktır. Bu benzersiz SARS benzeri koronavirüsün ZC45/ ZXC21 benzeri ata virüs ile aynı hücrede bulunma ve iki virüsün "RBM-takas" tarzında yeniden birleşme olasılığı son derece düşüktür’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81