ALKÜ sağlıkta çığır açmaya devam ediyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıklarında laparoskopi yöntemi uygulanmaya başlandı.

ALKÜ sağlıkta çığır açmaya devam ediyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıklarında laparoskopi yöntemi uygulanmaya başlandı.

05 Şubat 2018 Pazartesi 13:26
ALKÜ sağlıkta çığır açmaya devam ediyor


ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi  İlçeye sağlıkta  yeni hizmetler sunmaya ve kazandırmaya  devam ediyor. Kadın hastalıkları  alanında “açık ameliyatlar” dediğimiz karnı boydan boya keserek yapılan ameliyatlar artık rafa kalkıyor. Miyomu olan  Ummahan Şahin’e  (40)  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  ilk kez Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Buhur  ve Yardımcı Doç. Dr. Dilek Erdem  tarafından Laparoskopik yöntem uygulanarak bir ameliyat gerçekleştirildi.Başaralı  geçen ameliyatın sonunda  hasta  servise  alındı.  Hastayı  servisinde ziyaret eden Uz. Opr. Dr. Ali Buhur  ve Yardımcı Doç. Dr. Dilek Erdem  bu tür ameliyatların bundan sonra artarak devam edeceğini belirtti. Dr. Ali Buhur;” ilk kez gerçekleştirilen ve başarılı geçen ameliyatla hasta sağlığına kısa zamanda kavuştu. Laparoskopik cerrahi tekniğiyle vücutta geniş kesiler yapmadan, birkaç ayrı noktadan vücuda yerleştirilen ince metal borular (trokar)  ile birlikte bir kamera yardımı ile jinekoloji(kadın hastalıkları) ameliyatlarını artık gerçekleştirebileceğiz. Bu uygulamayla hasta  daha çabuk iyileşmekte ve yaşam kalitesi daha iyi olmaktadır.” Dedi. 
Hasta   Ummahan Şahin ise ;” kapalı ameliyat için ilçe dışına gitmeme gerek kalmadı. Bu tür ameliyatların artık bölgemizde yapılması beni çok sevindirdi. Gerek doktorlarımızın gerekse sağlık çalışanlarının ilgisinden oldukça memnunum. Doktorlarım sayesinde ameliyatımı stressiz ve sorunsuz bir şekilde oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81